Független jelölt plakátján nem lehet pártlogó

Megismételt időközi polgármester- és önkormányzati választás Fóton választás 2014 helyhatósági választás polgármester-választás Fót választási plakát poszter kampány
Bartos Sándor márciusi és novemberi plakátja, a Fidesz támogatása nélkül és azzal. Riport a megismételt időközi polgármester- és önkormányzati választásról Fóton, a szavazás előtti héten, 2014. február 26-án.
Vágólapra másolva!
A fóti időközi voksolás ügyében döntött így a helyi választási bizottság. Ott Bartos Sándor poszterén a Fidesz-embléma is szerepel.
Vágólapra másolva!

A fóti helyi választási bizottság helyt adott a vasárnapi időközi polgármester-választáson induló baloldali jelölt beadványának, amely szerint jogszabálysértő, hogy a voksoláson szintén induló Bartos Sándor plakátjain pártlogók vannak, miközben függetlenként indul.

Az MSZP-EGYÜTT-PM-DK-MLP jelöltje, Fábry Béla álláspontja szerint egy független jelölt nem lehet pártjelölt is, ugyanakkor a plakáton erre nincs sem magyarázat, sem utalás, ezzel Bartos megtéveszti a választókat. A poszteren egyébként a Fidesz, a KDNP és a Kisgazda Polgári Egyesület emblémája látható Bartos nevével és arcképével együtt.

Bartos Sándor márciusi és novemberi plakátja. Jobboldalon a kifogásolt poszter. Fotó: Magócsi Márton - Origo

A Helyi Választási Bizottság hét igen szavazattal, ellenszavazat nélkül helyt adott a panasznak, és eltiltotta a jogsértéstől Bartost. A csütörtöki döntés ellen két napon belül lehet fellebbezni a Pest Megyei Területi Választási Bizottságnál.

A fóti időközi választási kampányról itt olvashatja riportunkat.