Két újabb embert pereltek be a West-Balkán-tragédia miatt

Vágólapra másolva!
Napokon belül tárgyalja a Kúria a West-Balkán-tragédia miatt indult pert, mert két elítélt nem ért egyet a másodfokú ítélettel. Közben két újabb személyt perelt be az egyik elhunyt családja. Három éve három lány halt meg egy fővárosi szórakozóhelyen, mert pánik tört ki, és ők megfulladtak.
Vágólapra másolva!

Március elején, jövő kedden tárgyalja a Kúria a West-Balkán-tragédia perét – írja a Magyar Nemzet. A lap értesülései szerint a felülvizsgálatot két elítélt védője kezdeményezte, mert nem értenek egyet a tavaly áprilisban meghozott jogerős ítélettel.

A lap azt közölte: az ügy egy másik szálon is folytatódik, mivel az egyik áldozat családjának képviselője pótmagánvádas eljárást kezdeményezett további két ember ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az adatok szerint ugyanis két további személy is felelősséggel tartozhat a diszkóban történt eseményekért, ellenük annak idején az ügyészség nem emelt vádat – tájékoztatta a Magyar Nemzetet Békefi László ügyvéd. Az egyik nemrég perbe fogott ember a West-Balkán akkori ügyvezetője, a másik a biztonsági cég akkori irányítója.

A tragikus diszkóbalesetben három fiatal lány vesztette életét 2011. január 15-én. Budapesten, a Nyugati téri Skála Metró épületében a megengedettnél sokkal többen szórakoztak, pánik tört ki, mindenki ki akart menni az épületből, három lány megfulladt.

A nyomozás 8 személy ellen kezdődött meg, de az ügyészség négy férfi ellen emelt vádat, emlékeztet a Magyar Nemzet. A helyiséget bérbe adó cég egyik ügyvezetőjét, két szervezőt, és a biztonsági szolgálat vezetőjét a bíróság első fokon két év nyolc hónapnyi szabadságvesztéssel sújtotta. Másodfokon az ítéletet megváltoztatták, az ügyvezetőre és az egyik szervezőre – a per első- és harmadrendű vádlottjaira – három év négy hónap fogházbüntetést szabtak ki, de ennek csak a felét kell leülniük, a másik fele felfüggesztve marad. A másod- és negyedrendű vádlott büntetésének a felét is felfüggesztették.