Pénzbüntetésre ítélték a részeg rendőr dandártábornokot

Vágólapra másolva!
Hatszázezer forint pénzbüntetésre ítélték, valamint három évre eltiltották a vezetéstől szerdán azt a rendőr dandártábornokot, aki január 31-én erősen ittasan vezette szolgálati kocsiját Dunakeszinél. 
Vágólapra másolva!

Gyugyi Csilla, a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség szóvivője közölte: a Dunakeszi Járásbíróság gyorsított eljárásban hozott ítélete nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

A rendőr dandártábornok január 31-én a szolgálati autójával Budapesten, a Külső Szilágyi úton Dunakeszi felé haladt, amikor ittassága miatt felhajtott egy terelőszigetre, majd jelzőtáblának ütközött. Ennek ellenére továbbment, végül Dunakeszin, az M0-s autóúton lelassult és megállt, miközben bekapcsolta a kocsi tetején lévő kék villogót - idézte fel a történteket az ügyészségi szóvivő.

A dandártábornokot a mögötte haladó járőrök igazoltatták, az alkoholszonda megfújását azonban megtagadta, ezért vérvizsgálatra vitték. A vizsgálat súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot állapított meg.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt állította bíróság elé a rendőr dandártábornokot, és a vádiratban foglaltaknak a bíróság helyt adott - mondta Gyugyi Csilla.

Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője közölte: az ügyész indítványozta a dandártábornok lefokozását, de a bíróság elutasította ezt az indítványt.

A Blikk korábbi információi szerint a dandártábornok a történtek idején az Országos Rendőr-főkapitányság rendelkezési állományában volt, a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) átvezényelve. A Népszabadság pedig azt írta, hogy korábban a Központi Bűnügyi Igazgatóságon, majd a Bűnügyi Ellátó Igazgatóságon szolgált. Az MTI korábbi megkeresésére a GVH azt közölte, hogy a dandártábornok 2011. április 15-étől rendelkezési állományból vezényléssel került a hivatalhoz, a felderítő iroda élére.