Csak lövésekkel tudták megállítani a rendőrök a sarkadi verekedőket

Vágólapra másolva!
A kaszákkal felfegyverkezett társaság a rendőrautóra is rátámadt.
Vágólapra másolva!

Már a saját testi épségük is veszélyben volt, ezért a levegőbe kellett lőniük azoknak a sarkadi rendőröknek, akik két verekedő társaságot akartak szétválasztani. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rendőrök egy bejelentés miatt mentek ki a Gólya utcába, ahol két társaság tagjai verekedtek össze.

Többen kövekkel, kaszával, szárvágóval voltak felfegyverkezve. A közlemény szerint a résztvevőknek és a rendőröknek is bajuk eshetett volna, ezért az egyik rendőr többször is a levegőbe lőtt. Ez célt ért, mert abbamaradt a verekedés. Végül két helybeli sérült meg könnyebben, valamint a feldühödött társaság tagjai a járőrautót is megrongáltak.

Az éjszaka folyamán a rendőrök kilenc embert előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak, közülük ötöt bűnügyi őrizetbe vettek. A Sarkadi Rendőrkapitányság csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, és hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt tettek feljelentést a Gyulai Nyomozó Ügyészségen.