3 milliárd uszodára, 3 milliárd tornateremre

Vágólapra másolva!
Tízmilliárd forintot fordít a kormány az országos köznevelési infrastruktúra-fejlesztésre. Uszodaépítésre, tornatermekre és tanterembővítésre egyaránt hárommilliárd forintot költenek, óvodafejlesztésre egymilliárd jut.
Vágólapra másolva!

Az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán a bejelentés után emlékeztetett Orbán Viktor szavaira: céljuk az, hogy minden járásban legyen legalább egy uszoda.

Mint mondta, ebben az évben legalább 23 uszoda építése megkezdődik, de ez többéves program. Az uszodaépítés helyszíneinek listája nyitott, rákerülhetnek – az önkormányzati igényeket is figyelembe véve – új helyszínek is. A tervekben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnok is szerepel.

A tornaterem-építésben négy kategóriát határoztak meg a 12-szer 24 méteres tornaszobáktól a tornacsarnokokig, utóbbiak sportversenyek rendezésére is alkalmasak, új tanteremből pedig 120-at akarnak építeni, ami számításuk szerint körülbelül háromezer gyerek tanulási feltételeit javítja.

Balog közölte, hogy az óvodai helyek számának növeléséhez európai uniós pályázati források is rendelkezésre állnak, így legalább 54 helyen építenek óvodát, ami 2015 szeptemberéig további 2254 férőhelyet jelent.