A fideszes polgármester is Vona Gábort ajánlja

Vágólapra másolva!
A jó személyes kapcsolat miatt írt alá a Jobbik elnökének Gyöngyös polgármestere.
Vágólapra másolva!

Faragó László, Gyöngyös fideszes polgármestere kamerák előtt írta alá, hogy képviselőjelöltnek ajánlja Vona Gábort, a Jobbik elnökét - írta a Népszabadság.

Az N1 tévéstábja ugyanis végigkísérte hétfőn a Jobbik elnökét, akinek egy buszmegálló mellett felállított standnál a fideszes polgármester is aláírta az ajánlóívét. Faragó László a személyes jó kapcsolattal indokolta később a Népszabadságnak az ajánlást.

"Vona Gábort és szüleit csaknem harminc éve ismerem, az országgyűlési képviselő a feleségem tanítványa volt. A két család politikai hovatartozástól függetlenül jó kapcsolatot ápol egymással" - mondta a fideszes polgármester, aki a Fidesz jelöltjének szintén aláírt. (Az új törvény szerint ugyanis egy választópolgár akárhány jelöltet ajánlhat, mindegyik aláírása érvényes.)

Faragó hozzátette: "annyira nem vagyok naiv, hogy azt gondoljam, választópolgárként a magánügyem lehet a jelöltajánlás, bár szeretném azt hinni, hogy egy normálisan működő világban ez a természetes". Faragó megjegyezte, hogy nem tagja a Fidesznek, de 2010-ben a térség fideszes országgyűlési képviselője, Balázs József kérte fel a polgármester-jelöltségre, amit elfogadott. Vona Gábor korábban bejelentette, hogy már hétfőn összegyűlt a szükséges 500 ajánlása.

A Fideszben nem vették jó néven a Jobbik elnökét támogató demonstratív akciót - írta később az Index. Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője azt mondta: Faragónak ez volt az utolsó dobása, egy ilyen lépést nem lehet személyes jó kapcsolatokkal magyarázni. Rogán szerint Faragó ezzel elvesztette a Fidesz bizalmát az önkormányzati ciklus hátralévő hónapjaira, és nem számíthat arra, hogy az őszi választáson ismét fideszes támogatással indulhat majd a polgármesteri posztért.