Vágólapra másolva!
A vád szerint erőszakkal követelte vissza a pénzét, önbíráskodott a III. kerületben.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyben csoportosan elkövetett kifosztás, önbíráskodás, személyi szabadság megsértése, hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Készenléti Rendőrség egy hivatásos állományú beosztottjával, valamint két - civil - társával szemben.

A vádirat lányege szerint, a három férfi a sértettet az általuk korábban adott 150.000,- forintos kölcsön miatt 2013. március 24-én az esti órákban egy találkozóra hívta, amelyre a sértettet egy barátja is elkísérte. A III. kerületi találkozón a rendőr és társai megverték a sértettet és barátját, értékeiket és az autójukat elvették.

Az ügy I. rendű vádlottja, a Készenléti Rendőrség hivatásos állományú tagja az egyik sértett kiabálására a közeli lakóház ablakában megjelenő szomszédoknak elővette a szolgálati igazolványát, hogy ne hívják a rendőrséget, mivel ő maga is rendőr.

A sértettet a rendőr és társai végül beültették saját kocsijukba, és arra kényszerítették, hogy vetkőzzön alsónadrágra, és így, ruha nélkül és mezítláb egy lakott terület közelében kirakták a gépkocsiból, miközben kint fagypont körüli hőmérséklet volt.

A rendőrséget a sértett barátja értesítette, akinek időközben sikerült elmenekülnie a helyszínről.