Tízmillió forintos végrehajtás indult Ruttner György irodája ellen

Vágólapra másolva!
Végrehajtást rendelt el az adóhatóság a Dr. Ruttner és Társa Ügyvédi Irodára, mivel Ruttner György tízmillió forintos adótartozással rendelkezik, írta a Blikk. Az ügyvéd a lapnak elismerte a tartozást, szerinte az uzsorások a hibásak.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján szerepel, hogy végrehajtási eljárás indult Ruttner György ügyvédi irodája ellen – írta a Blikk. Az ügyvéd a lapnak elismerte, hogy tízmillió forintos tartozása van.

"Való igaz, hogy nagy összegű az adótartozásom, ami akkor keletkezett, amikor az uzsorakölcsönök miatt még az adót sem tudtam befizetni" – mondta Ruttner, aki állítja, nincs mit takargatnia az adóügyeiben és másban sem. Adótartozását a lehető leggyorsabban szeretné törleszteni. "Amikor az előbb említett rettenetes helyzetnek véget vetve feljelentést tettem, azonnal részletfizetési lehetőséget kértem a NAV-tól, és azóta is folyamatosan törlesztem az adótartozást, ami már csökkent. Éppen kedden adtam fel megint egy negyedmillió forintos összeget az adóhatóságnak, és további részletfizetési lehetőséget is kértem" – mondta az ügyvéd.

A Blikk azt írta, hogy Ruttner árulja a Ceglédbercel határában található 4,5 hektáros birtokát és az ott felépített házát. Ezt évekkel ezelőtt 1,5 millió euróért (nagyjából félmilliárd forint) hirdette meg, de nem talált rá vevőt. "Ruttner folyamatosan árulja a birtokot, de egyelőre hiába" – mondta a lapnak az egyik szomszéd.

Az ügyvéd – aki mások mellett Damu Rolandot és Stohl Andrást is védte – a Blikk szerint azért sincs könnyű helyzetben, mert több tízmilliós sikkasztás és hamis tanúzás miatt is vádat emeltek ellene.