Rogán Antal gyorsan jelölt lett

Vágólapra másolva!
Folyamatosan adják le az ajánlásaikat a pártok. Fidesz-Összefogás: 32-3.
Vágólapra másolva!

Hétfőn kezdhették meg a pártok az aláírások gyűjtését, hogy a választókerületekben jelölteket tudjanak állítani. Kedden már a Fidesz és a baloldali Összefogás is bejelentette, hogy mind a 106 egyéni választókerületben összegyűlt a szükséges 500 aláírás.

Ezeket sorban benyújtják a helyi választási irodákhoz, amelynek ellenőriznie kell az aláírásokat, és ha minden rendben, nyilvántartásba veszik a jelöltet. A Nemzeti Választási Iroda honlapján, a Választás.hu-n folyamatosan követhető, kinek az ajánlásait adták már le a pártok, és ki számít hivatalosan is jelöltnek.

Eddig a fideszes indulók a legaktívabbak, már 32 indulójuk aláírását le is adták a választási irodának. Néhány helyen elég gyorsan halad az ellenőrzés, immár hivatalos jelölt Rogán Antal Budapest I-V. kerületében, Dunai Mónika Rákoskeresztúron, Tállai András Mezőkövesden, Bene Ildikó Szolnokon és Seszták Miklós Kisvárdán.

Az Összefogásból két budapesti és a mátészalkai jelölt volt eddig a legaktívabb, Hiszékeny Dezső a XIII. kerületből, illetve Hiller István a XX. kerületből, illetve Halmi József. Őket azonban még nem vették nyilvántartásba szerda reggel kilenc óráig.

Az ajánlásokat március 3-ig lehet gyűjteni. Amelyik párt 27 választókerületben jelöltet tud állítani (legalább 9 különböző megyében), az országos listát is bejelenthet.