Nem ereszti Simon Gábort a mentelmi bizottság

Vágólapra másolva!
Rubovszky György az ügyészségtől kéri Simon alternatív vagyonnyilatkozatát.
Vágólapra másolva!

Az ügyészséghez fordult Rubovszky György, az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes "alternatív" vagyonnyilatkozatát kérve - írja a keddi Magyar Hírlap és Magyar Nemzet.

A Magyar Hírlapnak Rubovszky György azt mondta: a híradások szerint a nem parlamenti vagyonnyilatkozatát Simon Gábor a pártelnökség valamennyi tagjának átadta, vagyis nem egy példányról van szó. Visszautasította, hogy az MSZP ezzel összefüggésben tájékozatlannak nevezte, mondván, hogy a vádhatóság nyomozói a dokumentumot magukkal vitték.

A KDNP-s politikus mindkét lapnak beszélt arról is, a mentelmi bizottság már a jövő héten összeülhet, hogy Simon Gábor külföldi bankszámláján lévő több mint kétszázmillió forint eredetét vizsgálja, és az érintettet minden ülésre meghívják, ahol ez lesz a téma. A bizottság azt vizsgálja, van-e lehetőség arra, hogy visszafizettessék Simon Gáborral a korábban felvett jövedelmét, nagyjából 36 millió forintot, mivel a valótlan vagyonnyilatkozat miatt az nem járna neki.

A Simon Gáborról szóló cikkeinket itt találja.