Állatvédőnek mondták magukat, de kínozták a kutyákat

Vágólapra másolva!
Bomló tetemeket és szőrmaradványokat talált az Adj Esélyt Civil Állatvédelmi Csoport annál a fiatal párnál, amelyik korábban állatvédőnek adta ki magát. A Veszprém megyei pár korábban több kutyát is befogadott, és az állatvédőktől kért segítséget, tápot és vitaminokat, de később kiderült, hogy kínozzák a kutyákat. A rendőrség eljárást indított ellenük.
Vágólapra másolva!

Borzasztó állatkínzás nyomaira bukkant az Adj Esélyt Civil Állatvédelmi Csoport - írta a Veol.hu. Egy Orosziba költöző fiatal pár, magát állatvédőnek mondva, az állatvédőktől kért támogatást, cserébe vállalták, hogy a saját kutyáik mellett mentett kutyákról is gondoskodnak.

Támogatásként a kutyák ellátásához szükséges tápot, orvosi ellátást, vitaminokat kaptak folyamatosan -– részletezte Szabó Éva, a csoport vezetője. Az állatvédők Szabó azt mondta, megpróbálták ellenőrizni, hogyan bánik a pár a kutyákkal, ez azért nem sikerült, mert "hazudoztak, ígérgettek, a saját kutyáikat a házban tartották, ahová az állatvédőket nem engedték be. Az udvaron lévő két mentett kutyán viszont látszott, hogy valóban soványak, így azokat elhozták tőlük."

Tavaly októberben a fiatal pár elköltözött, így az állatvédők bejutottak a házba, ahol egy kölyökkutyát találtak élet-halál között, kihűlve, kiéheztetve, kiszáradva. Az állatvédők ekkor eldöntötték, hogy megkeresi a párt a többi állat miatt. Kiderítették, hogy egy Veszprémi megyei faluban, Kupon élnek.

"Múlt hét szombaton kiderült, hogy a többi kutyájuk Kupon éhen halt, megfagyott, elpusztult. Valaki a helyszínen mutatta, hol ásták el a kutyatetemeket Kup külterületén" - mondta Szabó. Hozzátette, hogy borzalmas látvány fogadta az állatvédőket: "minden képzeletet felülmúlt: hatalmas lótrágyakupac alól kutyák bomló tetemei kerültek elő, többnyire csontok, szőrmaradványok". Az állatvédők azonnal rendőrt hívtak, akik a helyszíni szemle után a párt bevitték a rendőrségre. A jelen lévő rendőrök elmondták, csoportosan elkövetett többrendbeli állatkínzás történhetett, ami több állat pusztulásához vezetett.

Az Ajkai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya két személyt gyanúsítottként hallgatott ki az ügyben, ellenük állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás -– közölte Mikó Attila megyei sajtószóvivő.