A bürokrácia gáncsolta el az utolsó bulit a Hajógyári-szigeten

Vágólapra másolva!
Nem kapott engedélyt, ezért maradt el az utolsó buli a Hajógyári-szigeten a hétvégén. A hatóságok szerint nem maradt idejük dönteni, a szervezők szerint azonban még nincs vége.
Vágólapra másolva!

A zajkibocsátási határérték megállapításáról szóló határozat hiánya és más okok miatt nem engedélyezte megtartani a hétvégén az Utolsó tánc elnevezésű rendezvényt a III. kerületi Hajógyári-szigeten - közölte az óbuda-békásmegyeri önkormányzat sajtóreferense hétfőn.

Sztamenits Adrien ugyanakkor közölte, a kormány 2013 szeptemberében döntött arról, hogy közösségi, rekreációs tér létrehozása céljára megvásárolja a területet. Vagyis a szórakozóhelyek azért zártak be, mert a terület tulajdonjoga az Álomsziget 2004 Ingatlanfejlesztő Kft.-től az államhoz került, amely nem adja bérbe a területet a kluboknak - fűzte hozzá. Elmondta: a rendező "a kerület legnagyobb rendezvénye a Sziget Fesztiválig" minősítetéssel adta be kérelmét a polgármesterhez címezve, mindössze két nappal a tervezett kezdés előtt.

A rendezvénytartási engedély kiadására irányuló eljárás ügyintézési határideje azonban húsz nap. Ez idő alatt a szakhatóságok - a népegészségügyi intézet, a katasztrófavédelmi kirendeltség, a rendőrség és az örökségvédelmi hatóság - közös helyszíni szemlét tartanak.

Mivel az engedélyezési eljárás csak a kérelem benyújtása után indulhatott el, a helyszíni szemlére a tervezett kezdésig nem kerülhetett sor.

A szervezők ugyancsak kérelmet adtak be a zajkibocsátás megállapítására, de mivel ennyi idő alatt ezt sem tudták kiadni, a kereskedelmi hatóság a zeneszolgáltatást megtiltotta - közölte a kerületi szóvivő.
Az esemény Facebook-oldalán a rendezők a bürokráciát hibáztatják az Utolsó tánc elmaradásáért.

Azt írják, hogy az eseményt szervező társaságok egyenként valamennyien rendelkeznek egy ehhez hasonló rendezvény megtartásához szükséges engedélyekkel, a hatóság azonban - szerintük nem megfelelően - arra hivatkozott, hogy a rendezvény önálló esemény, amelyhez külön engedély kell. Arra azonban ígéretet tettek, hogy a bürokratikus nehézségek leküzdése után mégis lesz Utolsó tánc.