Az utolsó pillanatban kapott észbe a Hajógyári-buli szervezője

Vágólapra másolva!
Elmarad a búcsúbuli a Hajógyári-szigeten, a hatóság nem engedélyezte a rendezvényt.
Vágólapra másolva!

Szombatról vasárnapra virradóra tartották volna az utolsó rendezvényt a szórakozóhelyeiről elhíresült Hajógyári-szigeten. A terület ugyanis állami tulajdonba került, a szórakozóhelyeket bérlő cégek szerződéseit pedig nem hosszabbították meg, így azoknak hamarosan el kell költözniük a szigetről (erről itt olvashat bővebben).

A szórakozóhelyek szombat este egy hatalmas záróbulit tartottak volna, amelyre állításuk szerint közel 11 ezer embert vártak. Szombaton azonban egy olyan közlemény jelent meg az oldalukon, amelyben azt állítják, hogy a hatóságok nem engedik megtartani a rendezvényt. Pénteken ugyanis azt közölték velük, hogy a szórakozóhelyenként kért működési engedély erre a rendezvényre nem érvényes, mert mivel az összes szórakozóhely egyben hirdette meg a bulit, ezért az egész területre egyben kellett volna engedélyt kérniük.

A honlapon megjelent közlemény szerint a szervezők vitatják ezt az álláspontot, de a bulit lemondták. A terveik szerint beszerzik a szükséges engedélyt, és egy pár héttel később tartják majd meg a rendezvényt.

Az utolsó pillanatban kapott csak észbe a Hajógyári-buli szervezője

A III. kerületi önkormányzat az Origo kérdésére közölte, hogy a szórakozóhelyek üzemeltetőjének beadványa alapján rendezvénytartási engedélyezési eljárást indítottak, amelynek az ügyintézési határideje 20 nap. Csakhogy az üzemeltető két nappal a tervezett szombati buli előtt szólt a hatóságnak.

Az önkormányzat szerint az üzemeltető csütörtökön az ügyfélszolgálaton keresztül lépett kapcsolatba a kereskedelmi hatósággal, de ez a bejelentés az önkormányzat szerint csak arra vonatkozott, hogy kereskedelmi tevékenységet végez, mint bármeny kávézó, söröző. Ezt az engedélyt meg is kapta.

Ugyanezen a napon megkeresték a polgármestert is, de ott már úgy beszéltek a buliról, mint „a kerület legnagyobb rendezvénye a Sziget Fesztiválig”. Az önkormányzat ez alapján indította meg a 20 napig tartó eljárást, szerintük ugyanis el ekll dönteni, hogy a rendezvény a zenés, táncos rendezvények biztonságosabbá tételéről szóló kormányrendelet hatálya alá tartozik-e. „Mivel a rendezvénytartási engedélyezési eljárás csak a kérelem benyújtása után, 2014. február 14-én indulhatott el, így a szakhatóságokkal egyeztetett közös helyszíni szemlére legkorábban a jövő héten kerülhet sor. A meghirdetett rendezvény ilyen módon nem rendelkezik rendezvénytartási engedéllyel” – írták.

Ezen kívül a szórakozóhelyek üzemeltetője pénteken egy zajkibocsátási határérték megállapítására irányuló kérelmet is beadott, a hivatal szerint hiányosan. Ennek a kérelemnek az elbírálási ideje 21 nap, itt azt vizsgálják, hogy mennyire hangos a zene a környéken élők számára. Mivel ezt még nem állapították meg, ezért a zeneszolgáltatást is megtiltották.