Nem értek volna oda a jelöltek, lefújták a baloldali kampánynyitót

Vágólapra másolva!
Nem ért volna oda több jelölt az Összefogás nagyszabásúnak szánt eseményére.
Vágólapra másolva!

Eredtileg pénteken délután tartotta volna a baloldali Összefogás a budapesti kampánynyitóját, az utolsó pillanatban azonban a szocialisták elhalasztották a rendezvényt.

Az MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP közös nagygyűlésére sokakat vártak, a Syma Rendezvényközpontba hirdették meg, ám csütörtökön körlevelet küldött a budapesti MSZP, hogy "technikai okokból más időpontra helyezzük át" az eseményt. A techinikai okokról azt írták, hogy hétfőn reggel kezdődik a képviselőjelöltek számára az ajánlások gyűjtése, a jelöltek "hétfő reggeltől Budapest utcáit, tereit járják, és az összefogásban részt vevő pártok irodái is a gyűjtés mielőbbi lezárására koncentrálnak". Ezért döntött úgy az MSZP a hivatalos indoklás szerint, hogy a rendezvényt inkább a jelöltek bejelentését követően tartják meg.

Mivel már hetek óta lehet tudni, hogy hétfőn kezdődik a jelöltek aláírásgyűjtése, megkerestünk néhány budapesti szocialistát, pontosan melyek ezek a technikai okok. Az Origónak többen azt mondták, hogy csütörtökön derült ki, hogy egyeztetési problémák miatt nem tudott volna minden budapesti jelölt elmenni az eseményre, és "nagyon kellemetlen lett volna, hogy a rendezvényen magyarázkodunk, melyik jelölt miért nincs ott".

Hivatalosan szombaton kezdődik a választási kampány, szinte minden párt tart valamilyen rendezvényt emiatt. Szombaton Gyurcsány Ferenc tart évértékelőt Budapesten, a Jobbik Miskolcon rendezi meg a kampánynyitóját, vasárnap pedig Orbán Viktor tartja az évértékelőjét a Millenárison.