Vágólapra másolva!
Aktivizálódtak a választók, majdnem minden párt erősödik. Stabilan vezet a Fidesz, erősödik a Jobbik - derült ki az Ipsos felméréséből. 
Vágólapra másolva!

Az előző havi méréshez képest 28 százalékról 30 százalékra nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága a felnőtt lakosság között - írta az Ipsos. Náluk nagyobb mértékben csak a Jobbik erősödött, őket már 6 helyett a választók 9 százaléka támogatja. Erősödött a baloldali liberális összefogás is, 22 százalékról 23-ra erősödtek. Az LMP a januárihoz hasonlóan most is 2 százalékon áll. A pártoktól elzárkózók aránya decemberben még 43 százalék volt, februárban viszont már csak 36 százalék.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz 51 százalékon áll, az ellenzéki összefogás 33 százalékos. A Jobbikra az aktív választói körben 13 százalék voksolna, míg az LMP-re 2 százalék - mérte az Ipsos.

A Fidesz-KDNP hívei közül 63 százalék mondja biztosra részvételét és 78 százalék nagyon elszánt abban, hogy április 6-án oda adja a voksát, míg az ellenzéki összefogás támogatói körében 53 százaléknyian igazán aktívak, és 65 százaléknyian állítják határozottan, hogy preferenciájukból tényleges szavazat lesz.

Az Ipsos szerint az országban zajló folyamatokkal elégedetlen, kormányváltást akaró, ám pártot magának nem találó választók aránya 12 százalék, számuk közel egymillió fő. Mivel azonban java részük (700 ezer ember) semmilyen aktivitást nem mutat, jelenleg nehéz tényleges ellenzéki szavazóként tekinteni rájuk.