Simon új vagyonnyilatkozatából is kifelejtette az osztrák pénzt

Vágólapra másolva!
Simon Gábor két nappal ezelőtt a vagyonvizsgálati eljárás miatt új vagyonnyilatkozatot adott le a Parlamentnek. A januári verzióhoz képest több pénzzel tartozik magánszemélyeknek, a befektetései viszont ennél is jobban nőttek. Számításaink szerint összesen tizenhat millió forinttal szerepel nagyobb vagyon az új nyilatkozatban, amelyben ugyanakkor továbbra sincs benne az osztrák számlája.
Vágólapra másolva!

Négy ponton módosította vagyonnyilatkozatát a volt MSZP-s Simon Gábor az eltitkolt pénze miatt kirobbant botrány után, a parlament vagyonvizsgálati eljárása miatt. A 240 milliónyi, osztrák számlán tárolt deviza azonban továbbra sem szerepel benne. A Parlament honlapján megtalálható, január 27-ei és február 8-ai dátumú dokumentumokat összehasonlítva kiderül, hogy jelentősen megnőttek a tartozásai: az első verzióban 12 millióval tartozott magánszemélyeknek, a másodikban pedig 20 millióval, és egy banknak 240 ezerrel.

Megváltoztak a pénzintézeti számlakövetelései, vagyis lényegében a bankszámlaegyenlegei is. Januárban forintban 5,5 millió, devizában 3,5 millió, más szerzódés alapján 5 milliója, azaz összesen 14 milliója volt, február elején viszont 9,2 milliós forint-, és 1,4 milliónyi devizakövetelése volt, ami összesen 10,6 millió forint.

Átrendezte, vagy legalábbis frissítette a befektetéseit is: az első verzióban egy PAKAL nevű Unicredit-kötvényalapban 6 milliót, a második verzióban 8 millió 55 ezer forintot szerepeltet. Ugyanígy egy Union biztosítós befektetése 1 milliós névértékről 6,25 millióra (vélhetően a napi aktuális értékére) ugrott, egy allianzos befektetése 500 ezres névértékről 4100 euróra, mindegy 1,2 milliónyira, egy Fundamenta lakáskasszája pedig szintén 500 ezerről 1,3 milliónyira. A februári verzióban emellett szerepel már egy 580 ezres Hungária életbiztosítás, egy 4 milliós OTP befektetési alap és egy 5,1 milliós OTP kincstárjegy.

Mindez azt jelenti, hogy a befektetése az eredeti verzióban 8 millió forintnyi volt, míg a frissített nyilatkozatban több mint 26 milliós.

  • Tartozások: 12 millió helyett 20 millió
  • Bankszámlák: 14 millió helyett 10,6 millió
  • Befektetések: 8 millió helyett 26 millió
  • Egyenleg: 10 millió helyett 16,6 millió

A negyedik pont, amelyben frissítette a dokumentumot, az a XII. kerületi lakásának mérete, ez 120-ról 128 négyzetméterre változott.