Az MSZP menti meg Kádár János sírját

Vágólapra másolva!
Felszámolhatják Kádár János és felesége sírját a Fiumei úti temetőben, hacsak nem váltja meg valaki újra a parcellát 800 ezer forintért. A pártfőtitkárnak nincs élő hozzátartozója, az MSZP viszont hajlandó kifizetni a kért összeget.
Vágólapra másolva!

Kádár János halálának 25. évfordulóján lejár a pártfőtitkár Fiumei úton lévő sírhelyének fennmaradási szerződése is, tehát ha valaki nem fizet a meghosszabbításért, a parcellát felszámolja a temető gondnoksága – írja a Bors. A lap szerint Moldova György író derítette ki, hogy veszélyben van a síremlék, majd meg is kereste Mesterházy Attilát, a Magyar Szocialista Párt elnökét, hogy segítségét kérje a nyughely megmentésében. A párt Sajtóosztálya az Origo megkeresésére megerősítette: az MSZP megváltja Kádár sírhelyét.

A sírt a védett emlékhelyeket gondozó Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság is megmenthetné azzal, hogy védetté nyilvánítja, de Boross Péter, korábbi miniszterelnök, a bizottság jelenlegi elnöke azt mondta a Borsnak, hogy a testületben egyelőre nem született döntés az ügyben, bár ő maga támogatná Kádár sírhelyének védetté nyilvánítását.