Összeállt a Fidesz választási csapata

fidesz választmányi ülés 2014 február
A Fidesz választmányi ülése 2014 február 8-án
Vágólapra másolva!
Megválasztotta országos listájának résztvevőit a Fidesz választmánya. Ami eddig biztos, hogy a lista első tíz helyén Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Kövér László, Mátrai Márta, Varga Mihály, Kósa Lajos, Lázár János, Rogán Antal, Navracsics Tibor és Harrach Péter állnak. A helyszínen levő tudósítónknak fideszes politikusok azt mondták, hogy elégedetlenség nem volt, a listát ellenszavazat nélkül fogadták el.
Vágólapra másolva!

Elfogadta a Fidesz választmánya a kormánypártok országos listáját, amelyet Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök vezet az április 6-i parlamenti választáson - jelentette be Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Orbánt Semjén Zsolt, majd Kövér László házelnök, Mátrai Márta háznagy, és Varga Mihály, a Fidesz korábbi alelnöke követi. A lista hatodik helyén Kósa Lajos, a hetediken Lázár János állnak. A nyolcadik helyet szerezte meg Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, a kilencediken Navracsics Tibor áll, a tizediken pedig Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője - jelentette tudósítónk.

Őket a Fidesszel szövetséges szervezetek vezetői követik: a Nemzeti Fórumot vezető Lezsák Sándor, Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnöke, Győrffy Balázs, a Magosz alelnöke, Turi-Kovács Béla, aki a Kisgazda Polgári Egyesületet vezeti, Szatmáry Kristóf, a Vállalkozók Pártjának elnöke, Ágh Péter, a Fidelitas elnöke és Farkas Flórián, a Lungo Drom vezetője. Utánuk három tárcavezető, Fazekas Sándor vidékfejlesztési, Balog Zoltán erőforrás- és - a 20. helyen - Hende Csaba honvédelmi miniszter következik.

A Fidesz választmánya a nyolcadik kerületi Polgárok Házában tíz órakor kezdődött ülésen döntött a listáról. Ezt megelőzte egy elnökségi ülés is, ahol a Fidesz vezetői még egyszer megtárgyalták a listákat - jelentette korábban helyszínről tudósítónk.

Tudósítónk szerint az ülés másfél óra alatt véget ért. Az ülésen egy 150 fős listát fogadtak el, az Origónak képviselők azt mondták, hogy nagyjából a lista első 70 helyezettjének lehet reális esélye a parlamentbe jutásra. Állítólag elégedetlenség nem volt, a listát ellenszavazat nélkül fogadták el.

Harrach Péter érkezik a választmányi ülésre Fotó: Mudra László - Origo

Több ismertebb politikus is arra számít, hogy listás hellyel ismét képviselő lehet. Erről beszélt az Origónak a héten a saját jövőjét illetően Pálffy István, de ez derült ki L. Simon László szavaiból is, aki úgy fogalmazott: a választmányi ülés után akar beszélni arról, hogy mihez kezd a következő ciklusban. Várhatóan jobb helyeket csíphetnek meg az egyes minisztériumok államtitkárai is.

Kövessen minket a Facebookon is!