Demszky egy lobbiszervezet főtitkára lenne

Vágólapra másolva!
Demszky Gábor, Budapest volt főpolgármestere az Eurocities nevű nemzetközi városi lobbiszervezet főtitkári posztjára pályázik a Magyar Hírlap birtokába jutott levél tanúsága szerint. A döntést egy testület hozza meg, amelynek tagja a mostani főpolgármester, a fideszes Tarlós István is.
Vágólapra másolva!

Megpályázta az Eurocities főtitkári posztját Demszky Gábor - írta a Magyar Hírlap egy birtokába jutott levél alapján. A jobboldali lap a közzé is tett levélből idézve Demszkynek tulajdonítja, hogy munkája során építene „arra a tapasztalatra, amellyel polgármesterként az infrastruktúrát, a tömegközlekedést, a szennyvízkezelést és a budapesti városrehabilitációt megvalósította.

Piotr Zeydler, a szervezet végrehajtó bizottságának titkára azt mondta: sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja Demszky Gábor jelentkezését. Elmondása szerint több mint százharminc jelentkező van a posztra, döntés másfél hét múlva várható.

A brüsszeli intézmény vezetésére olyanok pályázhatnak, ismerteti a Magyar Hírlap, akik „sikeres múltú felsővezetők, van városvezetési tapasztalatuk, valamint uniós politikai szinten is rendelkeznek megfelelő gyakorlati tapasztalattal. Az EU központjában működő Eurocities Európa százharminc legnagyobb városát tömörítő lobbiszervezet, a főtitkár kiválasztásában eljáró végrehajtó bizottságnak pedig a mostani budapesti főpolgármester, a fideszes Tarlós István is tagja - áll a cikkben.