Tovább nyúlik a Sukoró-ügy

Vágólapra másolva!
Folytatódhat a bírósági pingpong, a másodrendű vádlott fellebbez.
Vágólapra másolva!

„Amint megkapjuk a határozatot, biztosan megfellebbezzük a Fővárosi Törvényszék döntését arról, hogy nem tartja magát illetékesnek a Sukoró-per tárgyalására. Az Alkotmánybírósággal (AB) együtt ugyanis továbbra is úgy látjuk, alkotmányellenes volt az ügyáthelyezés, így az eljárásnak a Szolnoki Törvényszékre való utalása is” – mondta a Magyar Hírlapnak Császy Zsolt, a sukorói telekcsere miatt indított büntetőper másodrendű vádlottja.

A lap emlékeztet arra, hogy bár nem ért egyet vele, az Fővárosi Törvényszék tudomásul vette a Kúria döntését az ügyáthelyezéssel kapcsolatban. Korábban az AB megsemmisítette a vonatkozó törvényi rendelkezést, ennek nyomán a Handó Tünde OBH-elnök által kijelölt szolnoki bíróság kimondta, nem illetékes, ezért visszaküldte a Sukoró-ügyet Budapestre.

Mivel az Fővárosi Törvényszék sem fogadta be a pert, a Kúriának kellett döntenie, ám a legfőbb bírói fórum ezt elhárította, mondván, kétséges a fővárosi döntés jogerőre emelkedése, hiszen azt nem lehetett megfellebbezni.