Orbán, Mesterházy és Gyurcsány sem szavazott Paksról

Vágólapra másolva!
Pártok vezetői és vezető kormánytagok sem vettek részt a paksi atomerőmű-beruházásról szóló parlamenti szavazáson. A miniszterelnök alapkőletételen volt, az MSZP-elnök meg a reptéren.
Vágólapra másolva!

Több kormánytag és ellenzéki vezető sem vett részt a paksi beruházásról szóló csütörtöki szavazáson. A parlament honlapján elérhető adatok szerint Orbán Viktor miniszterelnök, Lázár János, Varga Mihály, Mesterházy Attila és Gyurcsány Ferenc is távol volt a szavazásnál.

A Fidesz-frakcióból huszonegyen nem vettek részt a szavazáson. A miniszterelnök Szegeden volt csütörtökön a lézerközpont alapkőletételén, és itt vele volt a város szocialista polgármestere, Botka László is. Varga Mihály előbb a Knorr-Bremse német vállalattal írt alá stratégiai megállapodást, majd az orosz Vnyesekonombank vezetőivel tárgyalt csütörtök délután.

Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője Debrecenben volt csütörtökön, ahol bejelentette, hogy a kormány február végéig átvállalja az önkormányzatok teljes, 1300 milliárd forintos adósságát.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke csütörtök délben érkezett vissza az Egyesült Államokból. A reptéren a Hír TV riportere várta, aki Simon Gábor ausztriai vagyona felől érdeklődött. A pártelnök azt mondta, hogy a számlán nem az MSZP pénze van. Gyurcsány Ferenc az MTI eseménynaptára szerint Hevesen tart fórumot délután 5 órától.

A Fidesz huszonegy kimaradó képviselője mellett nem szavazott az MSZP-frakció kétharmada (harminckét ember), a Jobbikból tizennyolc, a KDNP-ből három, az LMP-ből négy képviselő. A huszonhét független képviselőből tizenheten maradtak távol.