Vágólapra másolva!
Aggályát fejezte ki a külügyi tárca az amerikai nagykövetségnek egy cikk miatt, amely az Egyesült Államokban bejegyzett Amerikai Népszavában jelent meg, és amely a német megszállás amúgy is óriási vitát kiváltó emlékművének felrobbantására buzdított.
Vágólapra másolva!

Aggályát fejezte ki a magyar Külügyminisztérium a budapesti amerikai nagykövetségnek az Amerikai Népszava egy cikke miatt, amely véleménye szerint szélsőséges és bűncselekményre uszító – írja a Magyar Nemzet.

A lap értesülése szerint a külügyi tárca azt kérte a nagykövetségtől, hogy tegyék meg ez ügyben a saját jogrendszerüknek megfelelő lépéseket, miután a portál az Egyesült Államokban van bejegyezve. "Ahogy a Kuruc.info esetében is jelezni szoktuk véleményünket, úgy most, az – egyébként valódi befolyással és számottevő olvasótáborral nem bíró – Amerikai Népszava cikke alapján is megtettük ezt" – idézett a Külügyminisztérium leveléből a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztet arra, hogy az Amerikai Népszavában név nélkül megjelent egy írás, amely a német megszállás tervezett emlékművének felrobbantására biztatott.

Az emlékmű óriási vitát váltott ki a napokban. A kormány 2013 utolsó napján döntött a beruházásról, amelyet a határozat szerint nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásnak minősítettek. A Gábriel arkangyalt és a felette lebegő birodalmi sast a német megszállás 70. évfordulóján adták volna át, 2014. március 19-én. Az emlékmű ellen civilek, politikusok és a zsidó hitközösség tagjai hevesen tiltakoztak. Az emlékműről szóló korábbi cikkeinket itt olvashatja.