Megtalálták a lucfalvai kutyagyilkost

Vágólapra másolva!
Letöltendő börtönbüntetést kaphat, és akár foglalkozásától is eltilthatják, ha kiderül, hogy munka közben lőtte le az állatot. 
Vágólapra másolva!

A Blikk információi szerint megtalálták azt a férfit, aki január közepén Lucfalván lelőtt egy német juhászt - írta a Blikk. A feltételezett tettesre többen gyanakodnak, azonban a rendőrségen egyelőre senki sem volt hajlandó megnevezni a férfit.

Állatvédők január 14-én találtak egy hűtlen gazdájára várakozó német juhászt. Napokig gondozták, már új gazdát is találtak neki, azonban fejbe lőve találtak rá, amikor azért mentek érte, hogy az új helyre szállítsák.

A Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány ezek után 400 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel, ami ki is fizetnek a névtelenséget kérő tanúnak, amint a rendőrség is megerősíti, hogy az a férfi a tettes, akit megnevezett.

A lap szerint akár letölthető börtönbüntetés is járhat a rongálásnak minősülő bűntett miatt. A lapnak nyilatkozó szakértő szerint ha kiderül, hogy az illető mezőőr vagy vadőr, és munka közben lőtte le a kutyát, akkor akár foglalkozásától is eltilthatják.