Jeges úton gyorsult a kovácsszénájai polgármester

Vágólapra másolva!
A vezetéstechnikáját javította - állította a kovácsszénájai polgármester, aki megosztott egy videót, amin az látszik, hogy jeges úton hajt nagy sebességgel egy mecseki úton.
Vágólapra másolva!

Novák Péter, Kovácsszénája polgármestere január végén két perc alatt tette meg Subaru Leone RX Turbo autójával az Abaliget-Orfű-tető távolságot. A Google Maps útvonaltervezője szerint szabályosan ezt 4 perc alatt lehetne megtenni.

A Pécsma.hu szerint a vezetéséről megosztott egy videót a Facebookon, amely viszont azóta már nem elérhető. A lap azonban közölte a videó alatti kommenteket, amelyből kiderül, hogy Novák úgy saccolta, a legnagyobb elért sebessége 110-120 km/h volt. Az út havas-jeges volt, a területet pedig nem zárták le - derült ki a Pécsma.hu cikkéből.

A lap megkereste a rendőrséget is, ahol elmondták, hogy a videó alapján ugyan nem tudják beazonosítani az autót, de az látszik, hogy a közlekedési szabályokat megszegte a sofőr, mert átlépte a záróvonalat. A rendőrségi szóvivő szerint valószínűleg "relatív gyorshajtást" is elkövetett a polgármester, de a mértékét a videó alapján nem lehet meghatározni.

Novák Péter a Pécsma.hu-nak azt mondta, hogy a saját vezetési technikáját fejlesztette, mert "erre ebben az elmaradott országban máshogy nincs lehetőség". A közúti közlekedés szabályairól azt mondta a lapnak, hogy "ahol tudja, betartja őket".

A polgármester szerdán egy újabb videót osztott meg a Youtube-on, amelyen maga beszél az esetről. "Biztos vannak, akiket megbántottam. Tőlük elnézést kérek" - mondta. Megismételte, hogy szerinte egy vezetéstechnikai tréning volt, "hogy jobb sofőrök legyünk", nem pedig rali. Ugyanakkor később elmondta, hogy profi raliversenyzőkkel közösen autóznak. Szerinte ez a fajta vezetés évtizedes hagyomány a mecsekben, és azt állította, hogy az út mindkét végét figyelték, hogy jönnek-e. "De ha mégis jön valaki, akkor az ember lassít, és kikerüli" - mondta.

A videója második felében arról beszélt, hogy sajnálja, hogy ez a hírértékű ma Magyarországon, miközben a 60 fős Kovácsszénájában nagy eredményeket értek el. Megszűnt a munkanélküliség, kihasználják a közmunkaprogramot, zöldséget termesztenek, savanyítóüzemet építettek, kemencét építettek a falunak, az idősek házait felújítják - sorolta. "Hihetetlenül sok dolgot teszünk, sőt, teszek - mert egyedül teszem mindezt ebben az ici-pici faluban" - mondta.

"Senki nem jött szembe, senkit nem sértettem meg, nem okoztam balesetet" - fejezte be mondandóját.

Kövessen minket Facebookon is!