Vágólapra másolva!
Lenner Áron Márk a Sínai-félszigeten teljesített szolgálata közben sérthette meg egy felettese tekintélyét. NGM-es kinevezésekor már bírósági eljárás folyt ellene. 
Vágólapra másolva!

A Budapesti Katonai Bíróságon kezdődött eljárás Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára ellen - írta az Index. Lenner ügye három éve húzódik, még 2010. december 14-én emeltek ellene vádat szolgálati tekintély megsértésének bűntette miatt az akkori Budapesti Katonai Ügyészségen. Ha bűnösnek találják, egytől három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

Lennert hadnagyi rangban 2009 szeptemberében vezényelték egy 11 fős magyar csapat tagjaként Egyiptomba, hogy a Sínai-félszigeten csatlakozzon a nemzetközi békefenntartó erőkhöz. Az Index szerint Lennert egy részeg társasággal keveredett bele egy kantin szétverésébe, de arról nincs információ, hogy pontosan mit tett, vagy mivel vádolják.

Az Index szerint Lenner 30 éves, békefenntartói megbízásai után először a Józsefvárosi Közterület-felügyelet jogtanácsosaként dolgozott, 2011-től van az NGM-nél. Eszerint úgy nevezték ki, hogy már eljárás folyt ellene.

Az NGM szerint mivel 3,5 éve már leszerelt Lenner Áron Márk, ezért katonai vétség miatt nem büntethető. A minisztérium közleményben azt írta, hogy 2010 óta folyik elsőfokú bírósági eljárás a helyettes államtitkár ellen. Arról is írtak, hogy egy katonai rendész tiszthelyettes szolgálati tekintélyét sértette meg, de "kantin szétverés és verekedés nem történt".