620 millió jut a Normafa-projekt előkészületeire

Vágólapra másolva!
Népszavazás fog dönteni a Normafa-projektről, vagyis a Normafa környéki terület sportcentrummá alakításáról. Az önkormányzat 620 milliót kap az előkészületekre, holott az év második felében a népszavazás még mondhat nemet az egészre.
Vágólapra másolva!

"Szó sincs arról, hogy 620 millió forintot kapna egy frissen felálló költségvetési szerv" - válaszolta az Origo megkeresésére a XII. kerületi önkormányzat, amikor megkerestük őket. A kerületi ittlakunk.hu szerdán írta azt, hogy a Normafa-projektre ennyi pénzt kapna egy újonnan felálló intézmény.

A kerület szerint azonban két tény mosódott össze. Egyrészt a Normafa-projekt előkészületeinek koordinálására és a vagyonkezelői feladatok ellátására valóban létrehozzák a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézményt, amelyről a kerületi lap is írt, de ez csak 26 millió forintból gazdálkodhat.

A 620 millió forintot azonban nem ez az intézmény kapja, hanem a Hegyvidéki önkormányzat az államtól 2014-ben. A pénzből környezetvédelmi hatásvizsgálatot, megvalósíthatósági tanulmányt, előkészítő munkákat, szabályozási, vagyonkezelési feladatokat, erdészeti feladatokat oldanak meg.

A sportközponttá való átalakítást jelentő Normafa-projektről, amely többek közt hóágyúzott sípályát is jelentene, a kerületi lakosok népszavazáson fognak dönteni, az önkormányzat szerint valószínűleg 2014 második felében. A 620 millió forintot tehát úgy költheti el az előkészületekre az önkormányzat, hogy még azt sem tudni, beleegyeznek-e a lakosok a Normafa-projekt megvalósításába.

A projekttől függetlenül azonban végeznének felújításokat. A kerület válasza szerint a parkolási és közlekedési gondokat, a természetkárosítást és a szemetelést szeretnék megoldani, közben pedig megújítanák a játszótereket, padokat, szemeteseket és kijelölnének egy tanösvényt.

Kövessen minket Facebookon is!