Több száz rabbi jön Budapestre tanácskozni

Vágólapra másolva!
Lázár János összehívta a magyarországi zsidókat február elejére, hogy párbeszédet folytassanak, de márciusban már nemcsak ők, hanem Európa vezető rabbijai és még az izraeli főrabbik is eljönnek, hogy tiltakozzanak a magyarországi antiszemitizmus ellen.
Vágólapra másolva!

Tiltakozásul a feléledő magyarországi antiszemitizmus ellen Budapesten tartja meg gyűlését az Európai Rabbinikus Központ (RCE) március 24–25-én – írta a European Jewish Press.

A gyűlésen több száz rabbi vesz majd részt, köztük nemcsak Európa több országából érkeznek, hanem jelen lesz David Lau és Jichák Jószef izraeli főrabbik is. A lap szerint a magyar kormány magas beosztású tagjai is részt vesznek a fórumon.

Lázár János a múlt pénteken összehívta a Zsidó Közösségi Kerekasztalt február 6-ára, de ez a szervezet csak a magyarországi zsidó közösségek és a kormány közti párbeszéd előmozdítására hivatott, nem azonos az Európai Rabbinikus Központtal.

Menachem Margolin, az RCE és az Európai Zsidó Szövetség vezetője azt nyilatkozta, hogy "nem könnyű zsidónak lenni 2014-ben Magyarországon, az elmúlt években az antiszemita megmozdulások száma drasztikusan növekedett". Azt mondta, a konferencia célja, hogy támogassák a helyi zsidó közösségeket.