Vágólapra másolva!
Elzárt település nincs, de egyes falvakba csak nagy kerülővel lehet eljutni.
Vágólapra másolva!

Hófúvás miatt az 5501-es jelű mellékút Tompa és Csikéria közötti szakaszán nehéz a közlekedés, itt a szél mérséklődéséig nem tudják biztosítani az út járhatóságát, ezért a két település közötti részt lezárták.

Szintén járhatatlanná vált az 55101-es mellékút két kilométeres szakasza Mátételkénél és az 5412-es út Kunfehértó és Jánoshalma között. Az előbbi útszakaszon dolgozó hómarót és a többi célgépet az 55-ös számú főút felé irányították.

A közlemény hangsúlyozza, hogy elzárt település ugyanakkor a megyében továbbra sincs, Csikéria Bácsalmás irányából megközelíthető. Csongrád megye déli területein szintén hófúvásos szakaszok alakultak ki, így ezekben a térségekben is vannak nehezebben járható útszakaszok.

A közlekedőket arra kérik, hogy Bács-Kiskun és Csongrád megye déli területein, a hófúvásokban érintett szakaszokon a viharos erejű széllökések csillapodásáig ne induljanak útnak. Az Útinform munkatársai a hivatalos Facebook és Twitter oldalaikon naponta hatszor közölnek összesítéseket az útállapotokról.