Pénzbírságot kaptak az NGM-et elfoglaló aktivisták

Vágólapra másolva!
A paksi bővítés ellen tiltakoztak, fejenként 80-90 ezer forintot kell fizetniük.
Vágólapra másolva!

Jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt fejenként 80-90 ezer forint közötti pénzbüntetést kapott az Együtt-PM paksi erőmű bővítése ellen demonstráló tíz aktivistája, akiket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) budapesti Fő utcai székházából állítottak elő pénteken. A büntetésről Barabás Richárd, az Együtt-PM politikusa nyilatkozott az MTI-nek. Hangsúlyozta, a rendőrségen "udvarias és gyors" eljárásban volt részük, a szabálysértési büntetés kiszabásával ugyanakkor nem értettek egyet, ezért valószínűleg fellebbeznek. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a tíz aktivista 80-90 ezer forint közötti, személyenként eltérő összegű büntetést kapott.

Barabás Richárd sikeresnek nevezte akciójukat, mivel szerinte azzal sikerült a korábbinál több ember figyelmét felhívni azon céljukra, hogy a paksi bővítésről népszavazás döntsön. "Orbán Viktor nem dönthet az emberek megkérdezése nélkül" - fogalmazott, majd hozzátette: az Együtt-PM vasárnapi, budapesti tüntetésén is ezen véleményüknek kívánnak hangot adni.

Az Együtt-PM a paksi erőmű tervezett bővítése ellen tartott spontán tiltakozó demonstrációt pénteken délelőtt az NFM épületében. Az ellenzéki párt aktivistái elfoglalták a tárca portáját és népszavazás kiírását követelték a kormánytól. Az akcióban részt vevő tíz tüntetőt előállította a rendőrség.