Nem cserélik, csak felújítják a 3-as metró szerelvényeit

Vágólapra másolva!
A projektet a városházán 90 milliárd forintra becsülik. A rekonstrukció az infrastruktúrára, azaz a sínekre és az alagutakra nem vonatkozik.
Vágólapra másolva!

Németh Lászlóné fejlesztési miniszter javaslatára körvonalazódott a kormányálláspont a 3-as metró felújításáról; e szerint nem cseréről, hanem a szovjet gyártmányú és már kritikus műszaki állapotban lévő metrószerelvények - 220 kocsi - felújításáról lehet szó - írja a Népszabadság.

A projektet a városházán 90 milliárd forintra becsülik, és mivel a főváros hitelképes, nem uniós fejlesztési pénzeket igényelnének, a finanszírozás pénzintézeti közreműködéssel történne. A Népszabadság információi szerint a rekonstrukció az infrastruktúrára, azaz a sínekre és az alagutakra nem vonatkozik.

A városháza reményei szerint tavasszal startolhat a 3-as metró projektje. Tarlós István főpolgármester már több alkalommal nyilatkozott arról, hogy a 3-as metró vonalát és az ott futó szerelvényeket réges-rég fel kellett volna újítani, mert „néhány éven belül akár emberéletekről lehet szó”. A 2011. tavaszi metrótűz után rögtön kivonták a 370 kocsiból álló jráműpark 43 legöregebb darabját. De a megmaradtak csaknem fele – 154 darab – szintén elmúlt már harmincéves.

Kövessen minket a Facebookon is!