Megfojtottak, majd bebetonoztak egy nőt Tárnokon

Vágólapra másolva!
Az áldozat tavaly áprilisban veszett össze a gyilkosával, aki bebetonozta egy családi ház pincéjében. A gyanúsított védője ötmillió forintot ajánlott fel, ha védence háziőrizetbe várhatja a tárgyalást, de kérelmét elutasították.
Vágólapra másolva!

Egy tavaly áprilisban eltűnt nő maradványait találták meg csütörtökön Tárnokon - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője péntek reggel. A rendőrség egy 45 éves tárnoki férfit gyanúsít azzal, hogy tavaly áprilisban a településen megölt egy 36 éves nőt. C. Zoltán a holttestet elásta, majd saját háza pincéjében lebetonozta.

Az eddigi adatok szerint tavaly április 15-én délelőtt a sértett azért kereste fel a gyanúsítottat annak tárnoki családi házában, hogy egy régóta húzódó vitájukat rendezzék. A vita azonban odáig fajult, hogy a férfi egy vezetékdarabbal megfojtotta a nőt. Ezután a holttestet a ház alagsori pincéjébe vitte, majd megbontva a betonaljzatot, elásta, és az aljzatot újra lebetonozta.

A tárnoki nő és autója eltűnéséről volt férje 2013 májusában tett bejelentést az Érdi Rendőrkapitányságon.

Mivel fennáll az emberöléssel gyanúsított férfi szökésének a veszélye, továbbá a bűntett kiemelkedő súlya és a kiszabható büntetés nagysága miatt a Pest Megyei Főügyészség indítványozta a férfi előzetes letartóztatását a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírájánál.

A pénteki tárgyaláson a gyanúsított védője ötmillió forint óvadékot ajánlott fel, hogy védencét házi őrizetben helyezzék nyomkövető eszköz viselése mellett. A bíróság a bűncselekmény súlyához képest egyrészt igen csekélynek minősítette a felajánlott összeget (melynek nagyságára egyébként sem tehetett volna javaslatot a védő), másrészt hangsúlyozta, hogy a nyomozati anyagban részletezettek miatt szóba sem kerülhet a házi őrizet - idézte a tárgyaláson elhangzottakat Koszta János.