Balázs Péter nem pályázik a Vígszínházra

Vágólapra másolva!
Balázs Péter nem vesz részt a Vígszínház igazgatói pályázatának második fordulójában, közölte pénteken. Nem szeretné, hogy elképzelései "politikai csatározásokra adjanak okot". A jelenlegi igazgató, Eszenyi Enikő viszont pályázik.
Vágólapra másolva!

"Hiszem, hogy az én polgári színházi törekvéseimnek helye van a főváros színházi életében, de azt nem szeretném, hogy elképzeléseim politikai csatározásokra adjanak okot, a Vígszínház régi rangja és méltósága, a közönséggel évtizedek alatt kialakított kapcsolata ne szenvedjen kárt. E gondolat jegyében határoztam így" – olvasható Balázs Péter közleményében, amelyben bejelentette, hogy nem pályázik a Vígszínház igazgatói posztjára.

Balázs Péter köszöni azok támogatását, akik kiálltak személye és elképzelései mellett, de – hangsúlyozta – egy társulat felépítése, műsorának megújítása ilyen, az új pályázati kiírásban meghatározott rövid távon megvalósíthatatlan.

Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója csütörtökön a színház Facebook-oldalán jelentette be, hogy beadta igazgatói pályázatát a következő másfél évre.

A Kormány.hu-n december 3-án megjelent kiírás szerint az ügyvezető igazgatói munkakört 2014. február 1-jétől 2015. június 30-ig töltheti be a nyertes. A pályázatokat 30 napon belül várják. Az elbírálás határideje a pályázat benyújtását követő legfeljebb 60 nap.

A korábbi pályázaton Eszenyi Enikő mellett Balázs Péter, a szolnoki Szigligeti Színház vezetője is indult, de a Fővárosi Közgyűlés tavaly ősszel eredménytelennek nyilvánította az eljárást, és új pályázatot írt ki.