Útlezárásokra kell készülni

Vágólapra másolva!
Budán a fonódó villamos miatt,
Vágólapra másolva!

Több II. kerületi útszakaszt lezárnak közműmunkák miatt Budapesten a fonódó villamoshálózat kivitelezése miatt, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Budán

December 10-én, szerdáról csütörtökre virradó éjjel lezárják a Gyóni Géza teret, a Margit körút és a Török utca csomópontjában a közlekedési lámpa ebben az időszakban sárga villogó üzemmódban működik. Csütörtökön a Bem rakpart 55-56. előtti, a Lipthay utcát a Bem rakparttal összekötő útszakaszt lezárják, ezen a napon a Lipthay utcából Buda felé az ideiglenesen kétirányúsított Bodrog utcán keresztül lehet kihajtani. Ugyanezen a napon a Fekete Sas utcát is lezárják a Bem rakpart torkolatáál. Csütörtökről péntekre, illetve péntekről szombatra virradó éjjel a Bem téri, a rakpartot és a Fő utcát összekötő útpályán félpályás útlezárás miatt ideiglenesen telepített jelzőlámpás forgalomirányítással haladhatnak majd a járművek.

Az M5-ösön

Elhúzódó munkálatok miatt csütörtökön is torlódásokra kell számítani az M5-ös autópálya Budapest felé tartó oldalán, a főváros közelében, figyelmeztet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Burkolatjavítás miatt december 8-án hétfőn és kedden mindkét irányban lezárták az M5-ös autópálya külső sávját az M51-es csomópont térségében. Szerda délutánra a Szeged felé tartó oldalon a munkák befejeződtek. A bevezető, vagyis a fővárosba tartó oldalon azonban a szerda estéig tervezett munkák meghosszabbítására van szükség, ezért a közlekedők csütörtökön is kisebb-nagyobb torlódásokra számíthatnak, főleg a csúcsidőszakokban.