Feljelentették Orbán Viktort a rendőrségen

Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete, demonstráció, tüntetés, rendvédelmi dolgozók demonstrációja, Árok Kornél, TRMSZ,
Vágólapra másolva!
A kaposvári rendőrkapitányságon jelentette fel Orbán Viktor miniszterelnököt a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának ügyvezetője. 
Vágólapra másolva!

Árok Kornél szerint a kormányfőnek nem volt joga Vida Ildikót arra kényszeríteni, hogy feljelentse André Goodfriend ideiglenes amerikai ügyvivőt.

Árok Kornél korábban a szakszervezeti tüntetések egyik vezéralakja volt Fotó: Origo

Árok: Orbán befolyásolta a NAV-elnököt

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének korábbi elnöke a Facebook-oldalára posztolta a feljelentés teljes szövegét.

„Miniszterelnök Úr azonban a feljelentés jogcímét nem határozta meg, így abból az nem derül ki, hogy milyen jellegű jogsértés miatt kötelezi a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal Elnökét erre a lépésre. Megítélésem szerint erre a lépésre a Miniszterelnök Úrnak nem volt joga, ezzel befolyásolta Dr. Vida Ildikót, quasi kényszerítette őt arra, hogy olyan dolgot tegyen meg, amelyet önszántából nem tett volna meg. Ez a hatályos Büntető Törvénykönyv 195.§. szerint ("aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz") megvalósítja a kényszerítés bűntettét. Emellett felmerülhet a hivatali visszaélés gyanúja is, nem beszélve egyéb munkajogi jogsértésekről” – írta.

Az ügyészség már nyomoz

A Központi Nyomozó Főügyészség éppen ma délelőtt jelentette be, hogy megindította a nyomozást rágalmazás gyanúja miatt Vida Ildikó feljelentése alapján. Egyelőre adatot gyűjtenek, de André Goodfriend amerikai ügyvivőt csak akkor gyanúsíthatják meg, ha az Egyesült Államok lemond a nevében a diplomáciai mentességről.