A CBA-sok sem örülhetnek Rogán új javaslatának

Rogán Antal Budapest, 2014. november 4.
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a képviselőcsoport ülése után Budapesten, a Képviselői Irodaházban 2014. november 4-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest, 2014. november 4. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a képviselőcsoport ülése után Budapesten, a Képviselői Irodaházban 2014. november 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Fidesz azt szeretné, hogy vasárnap egyetlen munkavállalót se lehessen dolgoztatni. Ennek első lépése a kereskedelemre vonatkozó vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény - mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője. Arról is beszélt, hogy a Fidesz több gyermeknek biztosítana ingyenes étkeztetést.
Vágólapra másolva!

Az üzletek vasárnapi zárva tartására vonatkozó KDNP-s előterjesztést tárgyalták a Fidesz frakcióülésén. Rogán Antal azt mondta, terveik szerint a hét utolsó napján semmilyen üzlet nem lehet majd nyitva, ahol nem a tulajdonos vagy annak családtagjai dolgoznak. A frakcióvezető emiatt leépítésekre nem számít.

A tervek szerint semmilyen üzlet nem lehet majd nyitva Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Mint mondta, kivételek ugyanakkor kellenek, ilyen lesz a kereskedelmi szektor szempontjából legfontosabb adventi időszak, amikor engedélyezik majd a vasárnapi nyitva tartást és munkavégzést, de ezeken a napokon plusz bért kell kapniuk az érintett munkavállalóknak. Hozzátette, nem tart kizártnak akár 50 százalékkal magasabb vasárnapi pótlékot sem.