Tolmácsot kért az amerikai ügyvivőhöz a NAV-elnök

Vágólapra másolva!
Vida Ildikó az adóhatóság elnöke ügyvédjével, Futó Barnabással előzetes bejelentés nélkül kereste fel André Goodfriend amerikai ügyvivőt, hogy kikérje a korrupciós gyanú alapját képező bizonyítékokat. Goodfriend és Vida a követség előtt találkozott, ám hamar kiderült, hogy nem értenek szót egymással, már csak azért sem, mert az adóhatóság elnöke nem beszél angolul. Vida Ildikó tolmácsot kért, a Hír TV stábja segített neki.
Vágólapra másolva!

A követség épülete előtt várakozott Vida Ildikó és ügyvédje, Futó Barnabás. Az épületből kilépő Goodfriend még oda is köszönt nekik, majd ment tovább, a Hír TV riportere állította meg. Az amerikai ügyvivő megkérdezte Vida Ildikót, hogy van-e időpontja, de a NAV-elnök nem értette a kérdést: „Nem tudom, hogy mit mond, tolmácsot szeretnék kérni.” Miután tisztázódott, hogy nem egyeztetett találkozóról van szó, Goodfriend elmondja, hogy éppen sétálni indult, de mivel van ideje, fogadja a NAV elnökét.

Végül az 1 óra 20 perces megbeszélés során Vida Ildikó állítólag nem kapott hitelt érdemlő választ, sem írásos anyagot arról, miért tiltották ki az Egyesült Államokból – csak annyit közöltek vele, hogy vízumügyről van szó.

Futó Barnabás, a NAV-elnök ügyvédje szerint "fordított bizonyítási eljárásról van szó", amelynek során Vidának kéne bizonyítania, hogy nincs része korrupcióban, ez pedig nonszensz.

Vízumot kérhet az elnök

Ha Vida Ildikó amerikai vízumeljárását kezdeményez, akkor van rá lehetőség, hogy esetleg megkapja azokat a bizonyítékokat, amelyek az őt is érintő beutazási tilalom ügyében az Egyesült Államok rendelkezésére állnak - mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Futó Barnabás ügyvéd.

Az ügyvéd beszélt arról is, hogy részükről még nincs végleges döntés afelől, hogy Vida Ildikó megpróbáljon-e vízumhoz jutni, át kell beszélniük, hogy mit tegyenek. Az ügyvédnek az az érzése, hogy ha elindítják ezt az eljárást, akkor sem biztos, hogy megkapják a bizonyítékokat, mint ahogy a követségen tett hétfői látogatásukkor sem jutottak hozzájuk.