Tarlós a TEK-et is kitüntette

Tarlós István főpolgármester
Vágólapra másolva!
Átadták a főváros kitüntető díjait hétfőn.
Vágólapra másolva!

Tarlós István főpolgármester a főváros napja, Budapest egyesítésének 141. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen arról beszélt, hogy Budapestnek, a magyaroknak ma is a közösség összetartására, összefogására van szüksége.

Tarlós: Példaképekre is szükség van

„A mi dolgunk”, hogy ennek alapján „folytassuk a 2010-ben megkezdett közös munkát, együttműködésben a kormánnyal” – mondta.Tarlós István azt mondta, hogy Budapestnek, a magyaroknak az összefogás mellett példaképekre is szükségük van.

A főváros mindig is csak úgy fejlődhetett, hogy itt voltak azok a kiváló egyéniségek és hazafias elkötelezettségű emberek, akik saját munkájukat a közösség javára fordították. Eredményeik példaértékűek lettek, mások számára követendő mintát nyújtottak – hangsúlyozta a főpolgármester. Kijelentette: a kitüntetettek olyan polgárok, akik kitartó munkával közösséget teremtettek és erősítenek ma is.

Beszéde után a főpolgármester átadta az elismeréseket.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója átveszi a Fővárosért Emlékzászló-díjat Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Béres Józsefet is kitüntették

Pro Urbe Budapest díjat kapott Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke az egészségügy, oktatás és kultúra területén nyújtott kiemelkedő és önzetlen támogatásáért, szolgálatáért, Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke, szaktanácsadója a rászoruló gyermekekért végzett fáradhatatlan és áldozatos munkájáért.

Magyar Zoltán olimpiai bajnok, a Magyar Torna Szövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke kiemelkedő és sikeres sportpályafutása, jelentős sportdiplomáciai és sportpolitikai tevékenysége elismeréseként, Solymosi Pál szájsebész főorvos pedig a fővárosiak egészsége érdekében végzett több mint négy évtizedes kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként részesült a díjban.

Szilágyi-Sándor András református lelkipásztor, a Budapest-Kőbányai Református Egyházközségért végzett áldozatos tevékenységéért, közösségépítő szolgálatáért, Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya a főváros közrendjének és közbiztonságának fenntartásáért végzett két évtizedes áldozatos munkájáért, kiemelkedő szakmai és vezetői tevékenysége elismeréséül vehette át a díjat.

Budapestért díjat is átadtak

Budapestért díjban részesült Albrecht Ute, a Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft. ügyvezetője, Fallerné Hajdu Katalin Anna, az Abigail Galéria és Aukciós Ház ügyvezetője, Müller Istvánné, az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény vezetője, Rúzsa Magdolna énekes, dalszerző, Vasváry Artúrné, a Magyar Rákellenes Liga tiszteletbeli elnöke, Bokor János nótaénekes, Farkas Bálint operettművész, Frenák Pál táncművész, koreográfus, Győrffy László, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ igazgatóhelyettese, Kállay Emil piarista szerzetes, hittanár, Kamuti Jenő vívó, orvos, sportvezető, Kányádi Sándor költő, Kovács Attila Ferenc helyettes országos tisztifőorvos, Kovács Sándor nyugalmazott vezérőrnagy, Rimanóczy Jenő építész, Simon Tamás egyetemi tanár, professor emeritus, Sóron László, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár nyugalmazott főigazgató-helyettese, Takaró Mihály irodalomtörténész, író, tanár, Tátrai Tibor gitáros, zeneszerző, továbbá a Magyar Állami Népi Együttes, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és a Római Sport Egyesület.

A Fővárosért Emlékzászló Díjat a Terrorelhárítási Központ (TEK) „a főváros lakosságának biztonságához és védelméhez szilárd garanciát jelentő, magas szakmai színvonalon nyújtott szolgálata elismeréseként” kapta. Az elismerést és az azzal járó zászlót Hajdú János, a TEK vezetője vette át.