Rogán: A családokat nem érdekli az amerikai kitiltási ügy

Rogán Antal
Rogán Antal szerint a családokat nem érdekli a kitiltási botrány.
Vágólapra másolva!
A kormány képviselője a gazdasági bizottság szerdai ülésén nyújtja be a távközlési adó tervezett kiterjesztésének visszavonásáról szóló javaslatot – mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője. A politikus arról is beszélt, hogy a fogyasztói kölcsönszerződéseknél a bankok csak háromévente változtathassanak a kamaton, kamatfeláron.
Vágólapra másolva!

Rogán Antal a keddi Fidesz-KDNP frakcióülést követően arról beszélt, hogy a parlament úgy fog szavazni a jövő évi adócsomagról, hogy az már nem tartalmazza a távközlési adó kiterjesztését. Azt is elmondta, hogy arra kérték a kormányt, négy év alatt fokozatosan közmunka-lehetőséggel váltsák ki a foglalkoztatást helyettesítő támogatásokat.

Családi pótlék csak munkavállalóknak?

A kormánypárti képviselőcsoportok tanácskozásán az is felmerült, hogy valamilyen módon kössék munkavállaláshoz a családi pótlékot. A frakció annak megvizsgálására kérte a kormányt, hogy ez lehetséges-e.

A Fidesz-KDNP azt javasolja, hogy a fogyasztói kölcsönszerződéseknél a bankok csak háromévente változtathassanak a kamaton, kamatfeláron – jelentette be Rogán Antal. Háromévente is csak úgy lehetne változtatni a kamaton, ha a bank előtte meghatároz egy kamatváltoztatási mutatót, amit a jegybanknak jóvá kell hagyni, hozzátéve azt is, hogy más díjakat csak az infláció mértékével változtathatnának meg a pénzintézetek. A késedelmi kamat mértékét is maximálná a Fidesz-KDNP.

Rogán Antal szerint a családokat nem érdekli a kitiltási botrány. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Szigorú szabályok 2016. január 1-től

Emellett ingyenes kölcsönszerződés-felmondási jogot biztosítanának a hitelfelvevőknek, szintén háromévente - közölte Rogán Antal. A tervek szerint legkésőbb 2016. január 1-jéig az összes hitelszerződésre ezek a szigorú szabályok vonatkoznának.

Legkésőbb 2016. január 1. után nem maradhat devizahitel Magyarországon –jelentette be Rogán Antal. Hozzátette, a menetrendet a kormánynak kell eldöntenie, de a fair bankokról szóló törvényben a kabinet meg fogja kapni a felhatalmazást a forintosításra.

Nem érdekli a családokat?

A Fidesz frakcióvezetője kérdésre azt is elmondta, a frakcióülésen nem foglalkoztat az elmúlt hetek tüntetéseivel és esetleges kommunikációs hibáival. Rogán Antal szerint az amerikai kitiltási botrány nem érdekli a magyar családokat, ezért a tanácskozásukon inkább a családokat érintő kedvező lépésekről egyeztetettek.