Pintér Sándort is nevesíti az LMP-s képviselő

Szél Bernadett, LMP
Vágólapra másolva!
Több kormánytagot és Orbán Viktort is a nemzetbiztonsági bizottság elé idézne az LMP-s Szél Bernadett a kitiltási ügyben. A politikus szerint csak így lehet választ kapni a korrupciógyanú miatti kitiltási ügy még nyitott kérdéseire. 
Vágólapra másolva!

A kormány nem mondott igazat és csak az időhúzásra játszott az Egyesült Államokba való beutazási tilalom ügyében - állapította meg a szerdai események után az LMP-s Szél Bernadett. Az ellenzéki politikus szeretne a témában tisztán látni: a fél kormány és Orbán Viktor meghallgatását kezdeményezte.

Szél Bernadett szeretne tisztán látni Fotó: Origo

"A nemzetbiztonsági bizottság előtt szeretném látni azokat a kormánytagokat, akik az elmúlt hetekben az állították, hogy nem tudják, hogy kik vannak kitiltva és Pintér Sándort, aki szintén esélyes, hogy képben van. Az egész delegációt Orbán Viktornak kellene felvezetni" - jegyezte meg a Facebookon a politikus.

A bizottság elnökének írt levelében Szél Bernadett javasolta, hogy minél hamarabb, pénteken a bizottság "hallgassa meg a kormányfőt és kormánytagokat, nevesítve Lázár Jánost, Varga Mihályt, Szijjártó Pétert és Pintér Sándort azzal kapcsolatban, hogy tisztán lássunk: Vida Ildikó elnök asszony kit és mikor tájékoztatott kitiltása tényéről és egyéb körülményeiről."

Eddig Vida Ildikó az egyetlen, aki elismerte, hogy valóban szerepel a listán Forrás: MTI/-

Az LMP-s politikus volt az, aki szinte „vadászott" Vida Ildikóra kedden, de az amerikai kitiltással hírbe hozott NAV-elnökkel nem tudott találkozni, hogy megkérdezze: igaz-e a hír. Szerdán kapta meg a választ - igaz, nem személyesen. Vida Ildikó a Magyar Nemzetben ismerte el, hogy több kollégájával együtt azok között van, akiknek korlátozták a beutazását az Egyesült Államokba.