Hatalmas dugók lesznek a budai alsó rakparton

Budai fonódó villamoshálózat, Bem rakpart
Vágólapra másolva!
Elkezdődött a Budai fonódó villamoshálózat Bem rakparti ágának építése, így lezárták a Margit híd le- és felhajtóágát. A Budapesti Közlekedési Központ ideiglenes jelzőlámpás csomópontot alakított ki az alsó rakparton a Halász utcánál, hogy csökkentse a torlódást. Ettől függetlenül nagy dugók lehetnek, és sok mindenre kell figyelni az arra autózóknak. 
Vágólapra másolva!

Pénteken kezdték az építkezést a Budai fonódó villamoshálózat Bem rakparti ágánál, emiatt megváltozik a közlekedési rend az Árpád fejedelem útjának a Margit híd alatti részén.

Dugó az Árpád fejedelem útján, miután lezárták a budai alsó rakpart le- és felhajtóágát a Margit hídnál Fotó: Bielik István - Origo

A Margit híd alatt 2×1 sávon lehet autóval közlekedni, de lezárták a budai alsó rakpart dél felé vezető le-, illetve felhajtóágát. A BKK szerint a le- és felhajtást segíti a Halász utcai ideiglenesen csomópont. A szakemberek ennek ellenére azt javasolják, hogy csak azok használják a budai alsó rakpartot, akiknek megfelelő a Mozaik utcai felhajtó, vagy korábban is a Halász utcai felhajtót használták. Az északi irányból dél felé tartóknak azt javasolják, hogy a Mozaik utcánál hajtsanak le a rakpartra.

Így közlekedhet mostantól Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

A buszmenetrend nem változik

A közlekedési vállalat a buszok útvonalán nem változtat, azonban figyelmeztet, hogy a menetidő megnőhet. Ennek úgy próbálják elejét venni, hogy a 86-os busz vonalán több járatot indítanak.

A Bem rakpart menti kerékpárutat is lezárták a Batthyány tértől az Üstökös utcáig. A rakparti kerékpárútról, észak felől érkezőknek javasolják, hogy az Üstökös utca magasságában létesítendő gyalogos-kerékpáros átvezetésen keresztül keresztezzék az Árpád fejedelem útját. A Germanus Gyula parkban a régi kerékpárút piros térköves felületén lehet két irányban közlekedni a táblával jelzett útvonalon.

A Margit híd budai hídfőjénél a HÉV vágányokhoz és a 4-es, 6-os villamosmegállókhoz vezető aluljárón keresztül tudnak csak átmenni a kerékpárosok, ahol azonban csak tolni szabad a biciklit.