Végighajtott a járókelőkön a jeruzsálemi merénylő

Israeli police and rescue workers inspect on November 5, 2014 the car a Palestinian man used to deliberately rammed it into a crowd of pedestrians in Jerusalem. One person was killed and at least nine others wounded. Police described the incident as a "hi
Israeli police and rescue workers inspect on November 5, 2014 the car a Palestinian man used to deliberately rammed it into a crowd of pedestrians in Jerusalem. One person was killed and at least nine others wounded. Police described the incident as a "hit and run terror attack" and said it took place in the same area as a similar attack two weeks ago, in which a Palestinian rammed a car into a crowd killing a woman and a baby. AFP PHOTO/MENAHEM KAHANA
Vágólapra másolva!
Egy embert halálra gázolt, legkevesebb kilencet pedig megsebesített egy autós merénylő Kelet-Jeruzsálemben. Két hete egy anyát és csecsemőjét ölték meg ugyanígy a városrészben - fokozódnak az indulatok a jeruzsálemi Szent hegyet érintő területi viták miatt.
Vágólapra másolva!

Villamosról leszálló utasok közé hajtott egy palesztin autós merénylő Kelet-Jeruzsálemben, a férfi előbb három határőrt ütött el, majd egy villamos megállóba hajtott, elgázolva a leszálló utasokat. A merénylő egy embert megölt, legkevesebb kilencet pedig megsebesített, mire a rendőrök lelőtték.

A Hamasz vállalta

A palesztin Hamász szervezet magára vállalta a támadást, és nyilvánosságra hozta a kelet-jeruzsálemi gázoló nevét. Az akciót eszerint a Suafat nevű lakónegyedben élő Ibrahim al-Akari hajtotta végre, akinek testvére 1992-ben megölt egy izraeli járőrt - idézi fel az esetet a Stop.hu.

Tíznél is több embert elgázolt, egyet pedig megölt az autós Hamasz-merénylő, aki egy forgalmas villamosmegállón hajtott keresztül Kelet-Jeruzsálemben. A támadót rendőrök lőtték agyon. Forrás: AFP/Menahem Kahana

Miénk itt a tér

Két héttel ezelőtt egy kisgyermekével sétáló anyát gázoltak halálra Jeruzsálemben. Az városban elszabadultak az indulatok, mióta az iszlám és a zsidó vallás szakrális helyének számító Templom-hegyen megbomlott az egyensúly: zsidók a Siratófalnál, a palesztinok a Mecsetek terén szoktak imádkozni, de az ortodox zsidók közül egyre többen járnak a Mecsetek terére is - ahol kétezer évvel ezelőtt zsidó szentély állt.

Összecsapások a Templom-hegyen

A palesztin szélsőségesek ezt nem hagyták válasz nélkül: szerdán reggel maszkos felkelők foglalták el Mecsetek terének nem muszlimok számára fenntartott bejáratát, majd tűzijátékokat, köveket dobálva összecsaptak a rohamrendőrökkel – szemtanúk szerint legalább 20-an megsérültek az összecsapásban, írja honlapján a BBC.