A Jobbik nagyon elverte a Fideszt Ózdon

Vágólapra másolva!
Janiczak Dávid, a Jobbik jelöltje nyerte a megismételt polgármester-választást Ózdon a Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán, a szavazatok 97 százalékos feldolgozottsága után közzétett adatok szerint. A Jobbik történelmi sikerként beszél a győzelemről.
Vágólapra másolva!

Az október 12-i választáson is a jobbikos jelölt nyert Ózdon. Janiczak Dávidra a választópolgárok 64,35 százaléka, míg Fürjes Pálra, a Fidesz–KDNP jelöltjére 31,82 százalék szavazott, az MSZP–DK jelöltjét 3,28 százalék támogatta.

Kónya Bélára, a Munkáspárt jelöltjére, Gál Józsefre, a Szociáldemokraták jelöltjére és Tóth Melinda Annára, a JESZ jelöltjére a választók kevesebb mint fél-fél százaléka szavazott.

Janiczak Dávid az MTI-nek úgy fogalmazott, hogy ez nem 2014 utolsó választási győzelme volt, hanem a 2018-as választások első győzelme.

A Jobbik történelmi győzelemről beszél

A párt közleményében úgy fogalmaz, hogy a mai naptól Magyarország már nem olyan, mint tegnap volt. Mint írták, a Jobbik polgármesterjelöltje, Janiczak Dávid a voksok kétharmadával kapott több szavazatot, mint a megismételt választásokat kikényszerítő, fideszes Fürjes Pál, így történelmi győzelmet aratott. (A Jobbik közleménye matematikailag meglehetősen pontatlan, hiszen Janiczak Dávid kétszer annyi szavazatot kapott, de közleményüket szöveghűen akartuk közreadni – a szerk.) A leírtakban szó van még a cigányságról is. Itt úgy fogalmaznak, hogy az ózdi polgárok üzenetet küldtek a Fidesz–KDNP-nek: "Elég volt a cigányok felhasználásából a magyarok ellen, elég volt a korrupt, kiskirályságokat építő politikájukból, elég volt a politikai kommunikációval leplezett semmittevésükből és mindennapi arrogáns stílusukból."

Feljelentést tesz a Jobbik

A választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett a Jobbik a rendőrségen az ózdi polgármester-választáson történtek miatt – közölte Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója korábban közölte, hogy megfigyelőik szerint szervezetten szállítják a Fideszhez köthető aktivisták a romákat Ózdon a szavazókörökbe.

Recsken is győzött a Jobbik

Nagy Sándor, a Jobbik jelöltje nyerte a vasárnapi megismételt polgármester-választást Recsken a Nemzeti Választási Iroda 100 százalékos feldolgozottságú adatai szerint. A település 3-as szavazókörében kellett megismételni vasárnap a voksolást, mert korábban kampánycsendsértést, illetve a választási alapelvek megsértését állapította meg a helyi választási bizottság. A legtöbb szavazatot ismét Nagy Sándor kapta, a Jobbik jelöltjére 307-en voksoltak. Második helyen Dudás Tamás, a Fidesz–KDNP jelöltje végzett 143 szavazattal, míg Kucseráné Varga Zsuzsanna független jelölt 6 szavazattal a harmadik lett.