Vádat emeltek Kiss Ernő volt rendőr-dandártábornok ellen

kiss ernő
Vágólapra másolva!
Azt állította, hogy egymilliárdért elsimít bűnügyeket Pintér Sándornál.
Vágólapra másolva!

Folytatólagosan, vesztegetést állítva elkövetett, befolyással üzérkedés miatt emeltek vádat Kiss Ernő volt rendőr-dandártábornok ellen – írta az Mno.hu. Az ügyet kiemeltként továbbította a Központi Nyomozó Főügyészség, a bíróságnak három hónapon belül ki kell tűznie a tárgyalás napját. A lap szerint Kiss Ernő szabadlábon várhatja a tárgyalást.

A tábornokot tavalyi beszámolók szerint az egykori MVM-, illetve BKV-vezér Kocsis István jelentette fel. Azt állította, Kiss egymilliárd forintot kért azért, hogy Polt Péter legfőbb ügyész és Pintér Sándor belügyminiszter révén közbenjárjon egy már vádemelési szakaszban lévő büntetőügyben.

Forrás: XIII. ker. rendőrkapitányság

Az egykori Központi Bűnüldözési Igazgatóság volt vezetőjét 2013. december elején hallgatták ki, majd őrizetbe is vették, és harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték. Védőügyvédje Molnár Csaba, aki a Nemzeti Nyomozó Iroda egykori rendőr alezredese, aki a pénzmosás elleni osztályt vezette.

Kiss Ernő karrierje, aki a kilencvenes években több alvilági leszámolás és robbantásos merénylet ügyében is eljárt, akkor ért véget, amikor 1998-ban a Teve utcai rendőrségi székház kamerái rögzítették, amint az épület parkolójában vizelt. Ekkor egészségügyi okokból menesztették, és a XIII. kerületi kapitányság élére nevezték ki. Ezt a megbízatását 2007-ben vonták vissza, mert parkoló autókat tört össze ittasan, majd távozott a helyszínről, és felettesének azt mondta, hogy az autóját ellopták.