Vágólapra másolva!
Ellenfelei sajtóban való lejáratásának technikájáról, valamint a parlamenti választáson csak az állami támogatás begyűjtése érdekében indított jelöltekről beszél vélhetően Garabits Károly VII. kerületi képviselőjelölt az újabb kiszivárgott hangfelvételeken.
Vágólapra másolva!

„Annyi kapcsolatom most is van, hogy megíratok egy-két újságcikket: betelefonálnak a rendőrségre, hogy van-e büntetőeljárás - folyamatban lévő ügyekről nem nyilatkozunk -, majd másnap megírják. Aztán izélhetsz, hogy nem igaz, meg ez sem volt, de már megrendült a bizalom."

Erről beszél egy, a sajtónak e-mailben körbeküldött hangfelvételen Garabits Károly, a VII. kerület egyéni képviselőjelöltje. Legalábbis az e-mail szerint a felvételen Garabits beszél, és a hang hasonlít arra a korábban kiszivárgott más felvételre, melyen szintén Garabits hallható, és arról beszél, hogyan kell lopni.

A politikusról más furcsaságok is kiderültek időközben. Garabitstól a hangfelvétel- és az Origón feltárt lakásbotránya miatt az Együtt-PM és a DK megvonta a bizalmat,az MSZP egyelőre nem. Az újabb felvételen tanácsokat ad a politikus arra is, hogyan szerezhető állami támogatás kamujelöltekkel.

„Ötszáz aláírás kell, el fogok indítani tíz országgyűlési jelöltet (...) ennyit három nap alatt aláíratok a barátaimmal. (...) Kapsz egy-két milliót, és megvan az önkormányzati kampány. Ingyen, nem kell zsebbe nyúlnom, megvan a lé. Az önkormányzatba ötvenet kell (...) saját kocsmámba bemegyek, ötvenen aláírják."