Vágólapra másolva!
A jelenlegi adatok szerint 11 településen kell megismételt önkormányzati választást tartani - jelentette be Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke. Hozzátette: mintegy 250 jogorvoslat érkezett az eredményt megállapító döntések ellen. 
Vágólapra másolva!

Összesen 11 településen kell megismételt választást tartani, és még 6 települési eredmény ellen van folyamatban jogorvoslat - mondta Pálffy Ilona. Új jelölt állítására nincs lehetőség – tette hozz. Az NVI elnöke elmondta azt is, hogy 2010-ben 18 településen kellett megismételni a szavazást, 2006-ban pedig 13 településen.

Meg kell ismételni a Baranya megyei Pécsen a 8. szavazókörben az egyéni képviselő-választást, Sumonyban az egyéni listás választást, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Ózdon a polgármester-választást. Meg kell ismételni a főváros XVIII. kerületében, a 63. szavazókörben az egyéni képviselő-választást, a Csongrád megyei Bakson a polgármester-, az egyéni listás és a megyei önkormányzati választást. Emiatt „függőben van” a Csongrád megyei közgyűlés választása, a testület tehát egyelőre nem tud megalakulni.

Hat településen még folyamatban van a jogorvoslat Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Győrben a 24. szavazókörben kell megismételni az egyéni választókerületi képviselő-választás szavazását, Heves megyében Recsken a 3. szavazókörben a polgármester- és egyéni listás, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Jászkiséren a polgármester- és egyéni listás, a Nógrád megyei Cserhátszentivánban a polgármester-választást, a Somogy megyei Látrány 1. szavazókörében az egyéni listás választást, a Tolna megyei Szekszárdon a 27., 28. és 29. szavazókörben a polgármester- és egyéni választókerületi választás szavazását. Ezeket a megismételt szavazásokat november 9-ére tűzték ki a helyi választási bizottságok.

Még folyamatban van a jogorvoslat a Bács-Kiskun megyei Tompán, Esztergomban, és a Nógrád megyei Mátraverebélyben. „Függőben van” még az eredmény a Somogy megyei Kéthelyen, valamint Balatonszárszón sem zárult még le a jogorvoslat. Ezekben az ügyekben várhatóan csütörtökön lesz döntés arról, meg kell-e ismételni a szavazást. Ugyancsak nem dőlt még el jogerősen, hogy meg kell-e ismételni a szavazást a Tolna megyei Dombóváron és a Békés megyei Kétegyházán.