Tíz évet kap a szeretője gyerekeivel fajtalankodó pedofil

Pedofil botrány a Burattino iskola és gyermekotthonban, gyermekbántalmazás
2010-04-11 ILLUSTRATIE - A man stands behind a boy dressed in a white vest, and has his hands on the boy's shoulders. ANP ROOS KOOLE
Vágólapra másolva!
Hiába fellebbezett enyhítésért, 10 évig marad börtönben az a békéscsabai pedofil, aki egy ötéves fiúval és egy tizenegy éves lánnyal fajtalankodott. Az elítélt férfi a szeretője gyerekeit molesztálta.
Vágólapra másolva!

Tíz év börtönre és közügyektől való eltiltásra ítélte a Gyulai Törvényszék január végén azt a békéscsabai férfit, aki a vád szerint szeretőjének ötéves fiával és tizenegy éves lányával is fajtalankodott. A pedofil a büntetés enyhítését kérte, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára, ahol október végén jóváhagyták az első fokú ítéletet.

Szeretője ötéves fiával is fajtalankodott a békéscsabai pedofil. A kép illusztráció. Forrás: ANP/AFP/Roos Koole

Rábízták a gyerekeket

A pedofil férfi 2010 elején ismerkedett meg szintén békéscsabai szeretőjével, és többször aludt is a férjezett, három gyermeket nevelő asszony albérletében. A nő nagymamája 2010 júniusában meghalt – az asszony a haláleset utáni napon a temetés részleteit intézte, ez alatt pedig új barátjára bízta gyermekkorú fiát és egyik lányát.

Fajtalankodott velük

A gyerekekkel hagyott férfi erőszakkal fajtalankodott az ötéves fiúval, és a zaklatást csak a tizenkét éves nővére, féltestvére közbelépésére hagyta abba. Hogy a gyerekek anyja tudott-e az erőszakról, a Szegedi Ítélőtábla leveléből nem derül ki – az viszont biztos, hogy még 2010 októbere után is találkozgatott a pedofil férfival.

A pedofil 2010 decemberében a nő tizenegy éves másik lányát is zaklatta: a gyerek egy óvoda mellett várt anyjára, mikor a férfi arra biciklizett. A lányt beszorította egy telefonfülkébe, és zaklatni, tapogatni kezdte – a molesztálásnak csak egy járókelő feltűnése vetett véget.

Nincs enyhítés

A Szegedi Ítélőszék másodfokon jóváhagyott ítélete alapján a férfi szexuális erőszak bűntette, kiskorú veszélyeztetése és személyes szabadság megsértése miatt kerül a rácsok mögé.