Sorompót kérnek a nagylókaiak

Nagylók, baleset
Nagylók, 2014. október 10. Rendőrök helyszínelnek egy összeroncsolódott autóbusz mellett a nagylóki vasútállomásnál 2014. október 10-én. A Dombóvárról a Déli pályaudvarra közlekedő személyvonat összeütközött az Alba Volán autóbuszával Nagylók állomásnál, a vasúti átjáróban. A busz sofőrje a helyszínen meghalt. Az autóbusz - amelyben csak a sofőr utazott - kettészakadt az ütközéstől. A vonaton mintegy hetvenen voltak, senki sem sérült meg közülük. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Értetlenül áll Nagylók polgármestere a település vasúti átjárójában bekövetkezett tragikus karambol előtt. Szeretnék, ha a MÁV sorompót szerelne a kereszteződés elé, mert a figyelmeztető lámpás fénysorompó a jelek szerint nem elegendő.   
Vágólapra másolva!

Tóth József, Nagylók polgármestere értetlenül áll a baleset előtt, mert az útszakasz viszonylag jól belátható, tavaly kivágták azokat a diófákat, amelyek takarták volna a lámpás fénysorompó jelzését. Úgy tudja, a fénysorompó jól működött, pirosat mutatott, amikor buszvezető a sínekre hajtott.

Kettészakadt a vonattal ütköző autóbusz. Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Ahogy megírtuk, a Dombóvárról a Déli pályaudvarra közlekedő személyvonat összeütközött az Alba Volán autóbuszával Nagylók állomásnál, a vasúti átjáróban. A buszsofőr az ütközéskor kirepült a szélvédőn, a helyszínen meghalt. A buszon a vezetőn kívül senki sem utazot. A vonaton körülbelül hetvenen voltak, senki sem sérült meg.

Forgalmas kereszteződés

Nagylók zsákfalu, nincs átmenő forgalom a településen, a helybeliek mégis gyakran keresztezik a síneket, mivel a falu körülbelül egyharmada fekszik a vasúti átjáró túloldalán.

A balesetben a polgármester szerint az is közrejátszhatott, hogy a közút egy darabig párhuzamosan fut a sínpárokkal, majd merőlegesen rájuk kanyarodik, tehát nehezebb észrevenni a fénysorompót, mintha szemből érkeznénk.

Éppen ezért kezdeményeznik a MÁV-nál, hogy szereljenek fel leereszthető sorompót is, amely útját állja a forgalomnak, és egy újabb balesetnek is.