Vágólapra másolva!
Salgótarjánban a szavazatok újraszámlálását és új választás kiírását kéri a helyi választási bizottságtól a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. Székyné Sztrémi Melinda ötvennel kevesebb szavazatot kapott, mint a baloldali jelölt. 
Vágólapra másolva!

Székyné Sztrémi Melinda közölte: voltak olyan szavazókörök, ahol pecsét nélküli szavazólapok kerültek az urnákba, illetve volt olyan szavazókör, ahol több szavazatot számláltak össze, mint ahány szavazót regisztráltak. Olyan eset is előfordult, amikor a baloldal delegáltja bement a szavazófülkébe a szavazóval. A kifogások között szerepel, hogy állítólag több baloldali delegált tollal a kezében számlálta a szavazatokat, és volt olyan szavazókör, ahol második körben negyvennel több szavazólap volt a rendszerben, mint amennyi az első számlálásnál. Mindezek Székyné Sztrémi Melinda szerint felvetik a választási csalás gyanúját, összeegyeztethetetlenek a választás alapelveivel.

A helyi választási bizottságnak három napja van arra, hogy döntsön a beadványokról.

Az önkormányzati választás nem hivatalos eredménye szerint Salgótarjánban Dóra Ottó, az DK-Együtt-MSZP-Tarjáni Városlakó Egyesület-ST közös jelöltjeként 5376 szavazatot szerzett, ezzel a voksok 42,88 százalékát szerezte meg. A Fidesz-KDNP által jelölt Székyné Sztrémi Melinda ötvennel kevesebb, azaz 5326 szavazatot szerzett.