Robbantásra készültek egy fővárosi parkolóban

Vágólapra másolva!
Saját autóját alakította távirányítású pokolgéppé egy férfi, aki egy rákosmentei áruház parkolójában akarta felrobbantani a négykerekű bombát. A gázpalackokkal, benzines kannákkal megrakott kocsi már belobbant, amikor a tűzoltók megérkeztek.
Vágólapra másolva!

15-20 méteres körzetben pusztított volna az a pokolgép, amelyet egy 39 éves férfi hozott működésbe egy fővárosi, rákosmentei áruház parkolójában – két méterre az épülettől.

Guruló bombát készített

Az eset még április 7-én történt, a bombakészítő a saját autóját alakította át: benzines kannákat, gázpalackokat tett a járműbe, gyújtóforrásként gyufát és papírköteget használt, a pokolgépet pedig távirányítással, egy mobiltelefon felhívásával indította be. A robbantási kísérletet a férfi kamerával is rögzítette.

Már lángolt az autó

A szerkezet működött, az autó belseje kigyulladt – ezután érkeztek meg a tűzoltók, akik eloltották a lángokat, azelőtt, hogy a tűz felhevítette volna a gázpalackokat, vagy átterjedt volna az áruházra.

A budapesti X. és XVII. kerületi ügyészség most közveszélyokozás bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a férfi ellen, aki 2-től 8 évig terjedő börtönre számíthat.