Orbán: Ötmillió új munkahely jöhet létre

Orbán Viktor Székesfehérvár, 2014. október 4.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Jüllich Glas Holding Zrt. 30. jubileumi ünnepségén és az üveggyártó cég központi irodaházának avatóján Székesfehérváron 2014. október 4-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szil
Székesfehérvár, 2014. október 4. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Jüllich Glas Holding Zrt. 30. jubileumi ünnepségén és az üveggyártó cég központi irodaházának avatóján Székesfehérváron 2014. október 4-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Január elsejétől Magyarország történetében a valaha volt legnagyobb gazdaságfejlesztési program veszi kezdetét – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Székesfehérváron, a Jüllich Glas Holding Zrt. 30 éves jubileumi ünnepségén és központi irodaházának avatóján.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor közlése szerint cserébe azt várják, „a magyar vállalkozások erősödjenek, bővítsenek, újítsanak és segítsenek abban, hogy realitássá váljon az ötmillió magyar munkahely megteremtése”.

Elszántan sikerülhet

A kormányfő azt mondta, hogy a Jüllich család példát mutat az egész országnak: „ha elszántan akarjuk, sikerülhet”. Hozzátette: olyan magyar vállalkozókra van szükség, akikben dolgozik az akarat, hogy kihasználják az előttük álló lehetőségeket.

Orbán Viktor: „Ha elszántan akarjuk, sikerülhet”. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Új beruházások lehetnek

A miniszterelnök kiemelte: a következő időszak az új lehetőségeket mutató és bővülni akaró magyar vállalkozások korszaka lesz. „Magyarország elemi érdeke és a természetes életösztön is azt diktálja, hogy a magyar emberek által alapított vállalatok növekedjenek, újabb és újabb beruházásokba kezdjenek, növeljék értéküket és egyre több embernek adjanak munkát” – fogalmazott Orbán Viktor.

Középpontban a vállalkozások

Új munkahelyekről beszélt a kormányfő szeptemberben is. Azt mondta, három év alatt 30 ezer új munkahely jött létre az agráriumban. A kormányfő akkor emlékezetett arra is, hogy 2012-ben 15 ezerrel többen dolgoztak a mezőgazdaságban, mint az előző évben.

A következő időszak a vállalkozások korszaka lesz Forrás: Szabó Gábor

Szintén az előző hónapban beszélt arról, hogy az európai uniós pénzek 60 százalékát a vállalkozói világba fogja irányítani a kormány, kiemelten a kis- és középvállalkozóknak, nagyvállalatok csak speciális esetekben és ritkán részesülhetnek ebből a forrásból.

Orbán Viktor szeptember végén azt is hangsúlyozta, hogy munkások nélkül nem fog előremenni az ország. Hangsúlyozta: ehhez kellenek azok a vállalkozások is, ahol a munkások dolgozni tudnak.